Glöggkokta päron med vispad grädde och ädelost.

Linnéa har komponerat ihop en oemotståndlig dessert till vintern. Glöggkokta päron med vispad grädde och ädelost!
Glöggpäron med Blossa 1895
Rating
4 portioner
40 min

Glöggkokta päron

4 fasta päron
1 kanelstång
1 msk kryddnejlikor
3 dl grädde
ädelost
mandlar
1. Skala päronen, men spar stjälken.
2. Lägg päronen i en kastrull och slå på vinglögg så det täcker päronen. Ha i kryddorna.
3. Koka tills päronen mjuknat, men inte kokat sönder, ca 30-40 minuter beroende på hur stora päron du har.
4. Vispa grädden lätt.
5. Rosta mandlarna i en medelvarm och torr stekpanna. Låt som svalna och hacka dom sedan fint.
6. Servera de glöggkokta päronen med en klick lättvispad grädde, smulad ädelost och finhackade mandlar.
Systembolagsnummer: 4000 89,00 kr

Päronen kokar du i Blossa vinglögg som har en fyllig smak av julkryddor och russin med lång eftersmak. Ton av kardemumma och kryddnejlika.

Se också

En dessert hämtad ur boken Husmanskost av Pontus Frithiof och Tor Stålhandske. Samtliga päron går att äta i sin enkelhet med lättvispad grädde. Päronen går även bra att servera som inslag i egna dessertkombinationer.

Läs mer
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager