Gnocchi med salsiccia.

Gnocchi är en riktig barndomsklassiker för många italienare. Och i Toscana kallas de små potatiskuddarna ofta för topini (små möss) på grund av sin storlek. Där lagas allt från grunden på vetemjöl och potatis från byn Cetica. Men du har säkert inte tid att rulla topini idag, så köp färdiga i butiken och fokusera på såsen istället!
Gnocchi med salsiccia
Rating
4
4 portioner gnocchi
300 g salsiccia
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1/2 liten fänkål
Ett par kvistar dragon
400 g körsbärstomater
Smör att steka i
1 dl kokvatten från gnocchi
1 dl vitt vin
1 msk grönsaksfond
1 dl parmesan
1. Koka gnocchin enligt anvisningarna på paketet.
2. Snitta korven, ta ut innehållet och dela i mindre bitar.
3. Skala löken och skär den i tunna bitar. Finhacka fänkålen.
4. Stek korv, lök, vitlök, fänkål, dragon och tomater i lite smör tills korven börjar få färg.
5. Ta lite av kokvattnet och slå över korven tillsammans med vin och grönsaksfond.
6. Riv över parmesan och låt allt koka ihop tills tomaterna mjuknat helt.
7. Rör i den kokta gnocchin. Smaka av med salt och peppar.
8. Toppa sedan med mer riven parmesan, dragon och dillen från fänkålen.

Italienskt rött till gnocchin:

Systembolagsnummer: 2310 99,00 kr

Ruffino Chianti Organic har en fruktig och bärig doft med inslag av körsbär, hallon, örter och lakrits. Vinet är medelfylligt åt det lite lättare hållet med en fruktig och fräsch smak med inslag av körsbär, hallon och lakrits.

Se också

Pappa al pomodoro, tomatsoppa med bröd i, är nästan omåttligt populärt både i och utanför Italien. Laga den så förstår du varför. Recept och vintips.

Läs mer
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager