Underbar gräddkola med Amarula, pistage och havssalt

Gräddkola med Amarula, pistage och havssalt.

Gör en härlig gräddkola med Amarula, pistage och havssalt från vinnaren av Årets Konditor 2014, Sara Aasum Hultberg. 
Gräddkola med Amarula
Rating
30 min

Gräddkola med Amarula, pistage och havssalt

200 gram smör
2 dl socker
1/2 dl farinsocker
2 dl grädde
1 dl ljus sirap
½ tsk havssalt
½ dl pistagenötter
200 gram mörk choklad
1. Smält smöret i en kastrull och bryn det. Värm på medeltemperatur tills det börjar bubbla och rör om hela tiden, låt det få en gyllenbrun färg.
2. Dra av ifrån plattan och tillsätt då socker, farinsocker, Amarula, grädde och ljus sirap.
3. Rör om och ställ tillbaka på plattan och koka på medeltemperatur tills den är cirka 124 grader. Använd en termometer eller gör kulprovet.
4. Häll i en form med bakplåtspapper, cirka 20 x 20 cm.
5. Låt stå i rumstemperatur över natten och skär sedan i fina bitar.
6. Smält den mörka chokladen och doppa bitarna, låt stelna.
Systembolagsnummer: 677 195,00 kr

Den läckra marulalikören passar perfekt som avec, som ingrediens i drinkar, eller som ingrediens i spännande bakverk och desserter!

Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager