Gratinerade ostron med smak av kryddor, citron och ost

Gratinerade ostron med smak av kryddor, citron och ost.

Följ Linnéas recept och upptäck en ny dimension av ostron!
Gratinerade ostron
Rating
12 st
20 min

Gratinerade ostron

12 st ostron
1 liten röd lök
ett knippe gräslök
färsk dill
2 dl crème fraiche
2 tsk citronjuice
örtsalt
svartpeppar
ca 1 dl riven, vällagrad ost
1. Klä en plåt med bakplåtspapper. Öppna ostronen och lägg dem på plåten.
2. Skala och finhacka löken. Finhacka gräslök och dill. Lägg undan lite att dekorera med.
3. Blanda lök, gräslök, dill, crème fraîche, citron, salt och peppar. Klicka i cirka 1 msk i varje ostron. Strö över osten. Gratinera ostronen i 225°C i drygt 10 minuter eller tills osten börjat få färg.
4. Strö över resten av den finhackade dillen/gräslöken på de gratinerade ostronen och servera genast.
Systembolagsnummer: 74621 99.00 kr

Till ostronen rekommenderas detta Riesling-vin. Vinets doft är blommig och fruktig med toner av ananas, citrus och viss kryddighet. Smaken är frisk och fräsch med inslag av ananas och lime.

Nederburg är den Sydafrikanska vinproducent som år efter år vinner flest utmärkelser för sina viner, både i Sydafrika och internationellt.

Bästa drycken till naturella ostron?

Det finns en rad olika klassiska drycker till ostron, från whisky till Champagne. Men är alla så bra kombinationer egentligen? 

Vår dryckesexpert Mats Claësson har tagit hjälp av några "goa gubbar" från Göteborg för att utröna vad som passar bäst. Se filmen nedan!

Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager