Griljering till julskinkan med cognac och senap.

En grövre senap, lite sötma från kokossockret och lite styrka från cognacen blir en himla god bas till julens griljering till skinkan. Genom att ösa skinkan med brynt smör får du en härligt, knaprig yta på din griljering. Det blir inte bara snyggt utan väldigt gott också!
Griljering till skinkan med Grönstedst julcognac
Rating
40 min

Sötstark griljering

50 g smör
1 dl grovkornig senap
1 msk kokossocker
2 äggulor
1 dl ströbröd
1 julskinka (ca 2-3 kg)
1. Bryn smöret i en kastrull. Detta gör du genom att värma smöret under omrörning tills smöret börjar skumma, det bildas bruna partiklar i botten av kastrullen och du känner en nötig, kolaaktig doft från smöret.
2. Häll upp smöret i en ren skål och låt svalna. Skumma av smöret med hjälp av en sked. Ställ åt sidan.
3. Blanda samman senap, kokossocker, cognac och äggula. Bred detta i ett jämnt lager över skinkan.
4. Strö över ströbrödet. Griljera i 200°C i cirka 10 minuter.
5. Slå sedan på ugnens grillfunktion och ös försiktigt det brynta smöret över skinkan. Låt skinkan stå i ugnen tills den fått fin färg, ca 5-7 minuter.
6. Låt svalna helt.
Systembolagsnummer: 40698 399,00 kr

Årets julcognac har en fyllig och elegant karaktär med smak av fudge, brynt smör, vit choklad och hasselnöt med en tillkommande härlig vaniljdoft. 

Fler julrecept

Lingonlax

Här hittar du alla Linnéas julrecept (40 st), med allt från Janssons frestelse och revbensspjäll till sill och chokladpraliner.

Till julrecepten >

 

 

Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager