Griljering till julskinkan med cognac och senap.

En grövre senap med en skvätt cognac blir en god bas till julens skinkgriljering och Linnéa tipsar om hur du får en knaprig yta av brynt smör.

Griljering med cognac till julskinkan
Larsen VS, 350ml

Larsen VS, 350ml

Frankrike

229,00 kr


logo

0 h 40 min

En grövre senap, lite sötma från kokossockret och lite styrka från cognacen blir en himla god bas till julens griljering till skinkan. Genom att ösa skinkan med brynt smör får du en härligt, knaprig yta på din griljering. Det blir inte bara snyggt utan väldigt gott också!

Sötstark griljering

Ingredienser

  • 50 g smör

  • 1 dl grovkornig senap

  • 1 msk kokossocker

  • 2 tsk cognac

  • 2 äggulor

  • 1 dl ströbröd

  • 1 julskinka (ca 2-3 kg)

Gör så här

    1. Bryn smöret i en kastrull. Detta gör du genom att värma smöret under omrörning tills smöret börjar skumma, det bildas bruna partiklar i botten av kastrullen och du känner en nötig, kolaaktig doft från smöret.

    2. Häll upp smöret i en ren skål och låt svalna. Skumma av smöret med hjälp av en sked. Ställ åt sidan.

    3. Blanda samman senap, kokossocker, cognac och äggula. Bred detta i ett jämnt lager över skinkan.

    4. Strö över ströbrödet. Griljera i 200°C i cirka 10 minuter.

    5. Slå sedan på ugnens grillfunktion och ös försiktigt det brynta smöret över skinkan. Låt skinkan stå i ugnen tills den fått fin färg, ca 5-7 minuter.

    6. Låt svalna helt.

Larsen VS, 350ml

229,00 kr


Larsen VS har fruktiga aromer av torkad aprikos, apelsinblom och toner av vanilj. Detta är en väldigt harmonisk cognac, inte minst på grund av den långa och fruktiga eftersmaken.

Recept: Linnéa Seidel