Kategori

Grilla fisk som stjärnkocken

Grillad makrill

Enligt Marcus Samuelsson är grillning ett bra första steg för att lära sig laga god mat. Det är roligt och socialt men man lär sig också konsten att hantera hög och låg hetta. För hög värme kan nämligen leda till att fisken får en bränd yta men inte är genomstekt, plus att skinnet kan lossna och köttet falla sönder. Det är alltså inte lika lätt som det ser ut.

När man ska grilla fisk behöver man en fisk med hög fetthalt, exempelvis färsk makrill.

 

Gör så här

1. Salta fisken en timme innan den ska på grillen så att vattnet kommer ut.

2. Starta grillen och se till att det blir bra värme.

3. Pensla med olivolja och lägg makrillen på grillen med skinnet ner.

4. Pensla med en marinad av soja och honung ovanpå makrillen.

5. Grilla endast på skinnsidan.

6. Vänd fisken och pensla med soja och honung på den andra sidan också.

7. Servera med färskpotatis, brynt smör, citron och pepparot.

Systembolagsnummer: 16018 229,00 kr

Perfekt till lite fetare grillad fisk! Ett vitt ekologiskt vin med intensiv och fruktig doft. Smaken är torr med en lite fet textur och inslag av tropisk frukt. Finns även i miljövänlig PET-flaska med pant.

Recept på grillad fisk:

Recept på grillad röding med dillsmör och färskpotatis med tillhörande dryckestips. Ett perfekt sommarrecept från Elsa Billgrens bok Elsas Husdröm.

Läs mer

Till det här fredagsmyset kände jag för något nytt och fräscht till laxen. Söta jordgubbar, syra från lime och balsamvinäger, färska örter och med lite sälta blir en perfekt smakkombination till den grillade laxen.

Läs mer
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager