Grillad majs med miso ponzu.

Grillad majs med miso ponzu funkar utmärkt både som förrätt och som tillbehör – särskilt till grillat. Receptet kan även utvecklas till en sallad. Skär då av majsen från kolven när den är stekt och blanda med avokado, tomat och rödlök. Servera miso ponzun som dressing.

Ett recept från Christin Kashou, Sveriges mästerkock 2021.
två grillade majskolvar på svart fat
Rating
4
15 min

Recept på grillad majs:

4 kokta majskolvar
1 msk smör
parmesanost
2 salladslökar (den gröna delen)
1. Dela majskolvarna i två delar. Stek dem i smöret på medelhög värme i cirka 5 minuter.
2. Vänd på dem ofta och stek tills de har en gyllenbrun färg runt om.
3. Lägg majskolvarna på ett fat och ringla över miso ponzu. Toppa med riven parmesan och fint skuren salladslök.

Recept på mizo ponzu:

1 dl (japansk) majonnäs
2 msk vit misopasta
1,5 msk japansk soja
1,5 msk risvinäger
2 msk citron
1. Vispa ihop alla ingredienser till miso ponzu.
2. Ringla över majskolvarna.

Vintips till grillad majs: 

Systembolagsnummer: 22280 219,00 kr

CHILL OUT Chardonnay Australia passar till grillat och har en stor, frisk, fruktig doft med inslag av citrus, tropiska frukter och fat. Medelfylligt och smakrikt med en mjuk och frisk smak av citrus, mango, fat ananas och vanilj.

Systembolagsnummer: 71012 239,00 kr

Testa annars  det här vinet till den grillade majsen. Doften är medelstor och balanserad medan smaken är välbalanserad med en viss fetma i munkänslan. Fruktigheten, syran, och toner från rostade fat är väl samspelta och i avslutet finner du en elegant mineralitet.

Se också
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager