Grillade lammracks med parmesancrème och örtpotatis.

Grillade lammracks med parmesancrème är perfekt att bjuda på till midsommar!

Grillade lammracks med parmesancrème och örtpotatis
Faustino I Gran Reserva

Faustino I Gran Reserva

Spanien

Systembolaget nr:

2678

199,00 kr


logo

4

logo

1 h 0 min

Får du parmesancrème över är den god att dippa chips i senare.

Grillade lammracks

Ingredienser

  • 800 g lammracks

  • 5 vitlöksklyftor

  • 1/2 dl olja

  • 2 tsk torkad rosmarin

  • 1 citron

  • 1 tsk örtsalt

Gör så här

    1. Tag fram köttet i god tid så det blir rumstempererat.

    2. Skala och finriv vitlöken. Blanda olja med vitlök, rosmarin, saft och skal från 1 citron. Smaka av med lite örtsalt. Pensla marinaden över lammracksen.

    3. Grilla köttsidan på lammracksen, först på direkt värme tills den fått fin yta. Fortsätt sedan att grilla köttet på indirekt värme. Pensla på marinad under grillningen.

    4. Lammracksen är klara när innertemperaturen nått 58-60°C. Låt köttet vila minst 10 minuter innan det skärs upp.

Parmesancrème

Ingredienser

  • 1 dl crème fraîche

  • 100 g färskost

  • 75 g finriven parmesanost

  • 2 tsk olivolja

  • finhackad persilja

  • bladspenat

  • 3 salladslökar

Gör så här

    1. Blanda samman crème fraîche, färskost, parmesan, olja och finhackad persilja. Låt stå minst en timme. Häll krämen i en spritspåse.

    2. Lägg köttbitarna på en bädd av spenat, toppa med strimlad salladslök och parmesancrème.

Örtpotatis

Ingredienser

  • 1 kg färskpotatis

  • 50 g smör

  • salt

  • 1 dl blandade färska örter

Gör så här

    1. Koka potatisen tills den mjuknat. Låt den ånga av.

    2. Ha i smöret, salt och örterna. Blanda om väl. Servera direkt.

Viner till grillade lammracks med parmesancrème

Faustino I Gran Reserva

199,00 kr


Det ultimata vinet till det grillade lammet! Smaken är kryddig och balanserad, med fat, solmogna mörka frukter, torkad frukt, kanel, vanilj och en fläkt av torkade örter

CHILL OUT Cabernet Sauvignon Petit Verdot South Africa, 1 liter

92,00 kr


Det här vinet har en mjuk och fruktig smak med trevliga toner av svarta vinbär, plommon, tobak, viol, kakao och fat. Passar utmärkt till lamm!

Recept: Linnéa Seidel