Grillade vegoburgare med avokado

Grillade vegoburgare med avokado.

En lättlagad vegoburgare som smaksätts med vitlök och dijonsenap. Serveras med färska grönsaker och avokado. Perfekt för sommarens grillstunder!

Vegoburgare med avokado

Recept

Ingredienser: (2 burgare)

200 g Anammas formbara färs (eller vanlig färs)
1/4 riven gullök
1 vitlöksklyfta
1/2 msk sharlottenlöksfond
1/2 tsk dijonsenap
Chilipulver
Valfritt hamburgebröd

Servering:
Avocado
Vegansk majonnäs (eller vanlig)
Sallad
Tomat
Rödlök

Så gör du:

1. Tina Anammas färs i 30 min innan användning och lägg sedan i en bunke.

2. Riv i löken, pressa i vitlöken och tillsätt sedan fond, peppar, chili och dijonsenap.

3. Blanda alla ingredienser ordentligt och forma därefter till burgare.

4. Förstek gärna burgarna lätt på medelhög värme innan du lägger dem på grillen.

5. Grilla burgarna till dess att de fått fin yta.

6. Servera med valfria tillbehör.

Vin till vegoburgare:

Señorio de Los Llanos Gran Reserva
Systembolagsnummer: 22679

Till vegoburgarna passar det perfekt med ett glas av den här spanska tempranillon! 

Vinet har en mjuk och kryddig smak med fatkaraktär och inslag av torkad frukt, kanel, nötter och choklad. Det passar även utmärkt till lättare och medelkraftiga kötträtter - gärna grillat.

Utskrift
Relaterat Innehåll
Kategori

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager