Krämig tagliatelle med en sås gjord på syrad grädde, Västerbottensost och dragon. Hyvla färsk tryffel över pastan innan servering.
Handskuren tagliatelle i syrad grädde, Västerbottensost, dragon och färsk tryffel är förrätten i vår grosshandlarlunchmeny. Till varmrätt serveras helbakad kyckling och desserten består av en körsbärstarte med salviagrädde.
Blanda ihop ingredienserna och låt vila en timme i kylen.
Kavla eller veva pastadegen i maskin.
Pastan ska vara va ca 1 mm tjock. Mjöla rikligt innan du skär pastan i 4 mm breda längder.
Förbered såsen innan du kokar pastan.
Koka pastan 1 min i rikligt saltat vatten.
Stek hälften av dragonen mjukt i smöret 1 min.
Addera grädden, salt och pastan.
Stäng av plattan och rör ner osten till du får en krämig sås.
Toppa med resterande färsk dragon och riv på rikligt med tryffel till servering.
Sverige
299 kr
I år firar O.P. Anderson 130 år sedan lanseringen år 1891. Receptet har inte rörts på 130 år, bortsett från att alkoholhalten sänkts något. Den passar lika bra till en väl tilltagen lunch som till favoritsillen och på påsk- eller julbordet.
Recept: Marion Ringberg
Helbakad kyckling och potatisgalette som serveras med en smörsås med sardeller och kapris samt en sallad med confiterad citrondressing.
Läs merEn ljuvlig körsbärstarte med salviagrädde är desserten i vår grosshandlarlunch, speciellt framtagen för firandet av O.P. Anderson som fyller 130 år 2021.
Läs merHär produceras svenska snapsklassiker som Gammal Norrlands Akvavit, Bäska Droppar och, inte minst, flaggskeppet O.P. Anderson.
Läs mer