Handskuren tagliatelle i syrad grädde.

Handskuren tagliatelle i syrad grädde, Västerbottensost, dragon och färsk tryffel är förrätten i vår grosshandlarlunchmeny. Till varmrätt serveras helbakad kyckling och desserten består av en körsbärstarte med salviagrädde.
Tagliatelle i syrad grädde Västerbottensost dragon och färsk tryffel
Rating
4

Handskuren tagliatelle (pastadeg)

160 g äggula
40 g äggvita
5 dl Tipo "00" mjöl
1. Blanda ihop ingredienserna och låt vila en timme i kylen.
2. Kavla eller veva pastadegen i maskin.
3. Pastan ska vara va ca 1 mm tjock. Mjöla rikligt innan du skär pastan i 4 mm breda längder.
4. Förbered såsen innan du kokar pastan.
5. Koka pastan 1 min i rikligt saltat vatten.

Pastasås

30 g Västerbottensost riven
2 dl syrad grädde
20 blad färsk dragon
15 g färsk svart tryffel
3 krm salt
3 msk vatten
2 msk smör
1. Stek hälften av dragonen mjukt i smöret 1 min.
2. Addera grädden, salt och pastan.
3. Stäng av plattan och rör ner osten till du får en krämig sås.
4. Toppa med resterande färsk dragon och riv på rikligt med tryffel till servering.

Dryck till snapsbordet:

Systembolagsnummer: 42 284,00 kr

I år firar O.P. Anderson 130 år sedan lanseringen år 1891. Receptet har inte rörts på 130 år, bortsett från att alkoholhalten sänkts något. Den passar lika bra till en väl tilltagen lunch som till favoritsillen och på påsk- eller julbordet.

Grosshandlarlunch varmrätt och efterrätt:
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager