Halloumisticks och Netflix.
Med en uppgradering av klassikern "chips och dipp" kommer här ett recept på halloumisticks och paprikadipp, perfekt att njuta av i soffan framför en film.
Läs mer »Laga lagom lyxig och god hantverkskorv till middag och servera med ett glas Faustino Reserva. En rätt som kan rädda den tråkigaste tisdagen.
Föreställ dig scenariot att du sitter på jobbet en tisdagsmorgon. Regnet smattrar mot fönstret, kaffet är blaskigt och du börjar fundera på kvällens middag. Kanske kan en god middag få dagen att lyfta? Åh nej, känner du snabbt när du inser vad det står på menyn hemma på griffeltavlan. Korv. Igen. Den med låg kötthalt och alldeles för lite smak.
Genast börjar du fundera på vad som kan lyfta dagen och rädda kvällens middag, och kommer snabbt fram till svaret: hantverkskorv. Det är fantastiskt gott, du har koll på innehållet och matlagningen blir riktigt rolig. Inga sura miner hemma för att menyn ändras, det är ju fortfarande korv som står på middagsbordet. Bara en lagom, lite lyxigare korv. Tips! Servera med inlagd gurka och en fräsch bönsallad.
5 m fjälster
1 kg nötytterlår
0.6 kg kalvlägg
0.2 kg talg
4 tsk salt
1 tsk timjan
1 tsk lökpulver
2 tsk rökt paprika
1 tsk malen ingefära
steksnöre
olivolja till stekning
Lägg fjälstret i kallt vatten så det blir mer lättarbetat.
Putsa bort eventuella ben från kalvläggen (INTE fettet).
Dela köttet i bitar så de får plats i köttkvarnen. Mal köttet och blanda färsen i en stor bunke.
Häll i alla kryddor i bunken och blanda färsen med händerna utan att knåda för mycket. Stek ett smakprov i stekpannan för att se om du är nöjd med kryddningen.
Nu är det dags för stoppning! Montera korvhornet på kvarnen och trä på fjälstret på korvhornet.
Fyll på med färs och starta kvarnen så att kvarnen fylls och färsen trycks ut. Fyll fjälstret löst med korvsmeten och bind upp korvarnas ändar med steksnöre i önskad storlek. Lämna kvar lite fjälster mellan korvarna.
Stek i lite olivolja tills korvarna blivit gyllenbruna.
99,00 kr
111,00 kr
Faustino Reserva har en nyanserad doft med inslag av röda och mörka plommon, viol, fat, ceder, muskot, andra kryddor och en spets av färska örter. Smaken är medelfyllig med en fin balans mellan mörk fruktighet och vanilj, nötter, torkade örter samt kryddor från faten.
Med en uppgradering av klassikern "chips och dipp" kommer här ett recept på halloumisticks och paprikadipp, perfekt att njuta av i soffan framför en film.
Läs mer »Paella är en perfekt rätt att laga till många. Prova att tillaga den i en stor panna på grillen och passa samtidigt på att bjuda in till spansk grillfest.
Läs mer »Linnéa bjuder denna vecka på ett utsökt recept på örtrostad kalvfilé, rotfruktspytt och en krämig sås med torkad svamp.
Läs mer »2020 lanserade Bodegas Faustino Martinez en splitter ny Rioja Reserva och det är med stor glädje vi nu introducerar detta vin på den svenska marknaden.
Läs mer »