Gör ditt egna hårda tunnbröd till midsommar

Hårt tunnbröd

Ingen midsommar utan hårt tunnbröd! Att baka eget är inte alls speciellt svårt. Den här varianten gräddas i stekpanna, grädda gärna i två stekpannor samtidigt, då går det rysligt fort!
Hårt tunnbröd
Rating
ca 16 bröd
30 min

Hårt tunnbröd

ca 12 g jäst (1/4 paket)
3 dl vatten
1 krm salt
1 tsk socker
1 tsk fänkål
3 dl rågmjöl
ca 5 dl vetemjöl
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda till att jästen lösts upp.
2. Blanda i salt, socker och fänkål. Tillsätt allt rågmjöl och tillsätt sedan vetemjölet, lite i taget.
3. Arbeta degen i cirka 10 minuter i maskin. Täck över och låt jäsa till dubbel storlek.
4. Dela upp degen i ca 16 bitar. Kavla ut på väl mjölat bord till riktigt tunna rundlar. Avsluta med att nagga varje brödkaka med kruskaveln.
5. Grädda i en het och torr stekpanna, ca 2 minuter per sida. Låt svalna på ugnsgaller.
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager