Hårt tunnbröd.

Ingen midsommar utan hårt tunnbröd! Att baka eget är inte alls speciellt svårt. Den här varianten gräddas i stekpanna, grädda gärna i två stekpannor samtidigt, då går det rysligt fort!
Hårt tunnbröd
Rating
ca 16 bröd
30 min

Hårt tunnbröd

ca 12 g jäst (1/4 paket)
3 dl vatten
1 krm salt
1 tsk socker
1 tsk fänkål
3 dl rågmjöl
ca 5 dl vetemjöl
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda till att jästen lösts upp.
2. Blanda i salt, socker och fänkål. Tillsätt allt rågmjöl och tillsätt sedan vetemjölet, lite i taget.
3. Arbeta degen i cirka 10 minuter i maskin. Täck över och låt jäsa till dubbel storlek.
4. Dela upp degen i ca 16 bitar. Kavla ut på väl mjölat bord till riktigt tunna rundlar. Avsluta med att nagga varje brödkaka med kruskaveln.
5. Grädda i en het och torr stekpanna, ca 2 minuter per sida. Låt svalna på ugnsgaller.
Linnéas midsommarmeny:

Här har jag tagit allt gott som hör matjesillen och midsommaren till. Den kokta färskpotatisen har jag snabbt stekt i brynt smör. Vilka smaker! Det här blir sommarens stora favorit!

Läs mer

Västerbottenspaj är en av mina stora favoriter. Här har jag gräddat pajen i en avlång form. Perfekt såhär på buffén då du enkelt kan skära den i lagom stora bitar innan du ställer upp den på buffébordet!

Läs mer

När man tillagar en buffé kan det vara smart att göra vissa rätter i miniformat. Istället för att tillaga en hel laxsida kan man göra små laxrullar.

Läs mer

På sommaren kan jag tycka att det är så gott att byta ut såsen mot ett enkelt kryddsmör istället. Perfekt att göra i ordning i förväg och bara ta fram en stund innan man ska äta!

Läs mer

Kanske det bästa på hela menyn, desserten! Till årets midsommar har jag gjort en himmelsk trifle av mina sommarfavoriter; jordgubbar och rabarber.

Läs mer
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager