Hårt tunnbröd.

Ingen midsommar utan hårt tunnbröd! Att baka eget är inte alls speciellt svårt. Den här varianten gräddas i stekpanna, grädda gärna i två stekpannor samtidigt, då går det rysligt fort!

Hårt tunnbröd
logo

ca 16 bröd

logo

0 h 30 min

Hårt tunnbröd

Ingredienser

  • ca 12 g jäst (1/4 paket)

  • 3 dl vatten

  • 1 krm salt

  • 1 tsk socker

  • 1 tsk fänkål

  • 3 dl rågmjöl

  • ca 5 dl vetemjöl

Gör så här

    1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda till att jästen lösts upp.

    2. Blanda i salt, socker och fänkål. Tillsätt allt rågmjöl och tillsätt sedan vetemjölet, lite i taget.

    3. Arbeta degen i cirka 10 minuter i maskin. Täck över och låt jäsa till dubbel storlek.

    4. Dela upp degen i ca 16 bitar. Kavla ut på väl mjölat bord till riktigt tunna rundlar. Avsluta med att nagga varje brödkaka med kruskaveln.

    5. Grädda i en het och torr stekpanna, ca 2 minuter per sida. Låt svalna på ugnsgaller.

Recept: Linnéa Seidel

Västerbottenspaj

Västerbottenspaj.


Västerbottenspaj är en av mina stora favoriter. Här har jag gräddat pajen i en avlång form. Perfekt såhär på buffén då du enkelt kan skära den i lagom stora bitar innan du ställer upp den på buffébordet!

Läs mer »
Kryddsmör

Kryddsmör.


På sommaren kan jag tycka att det är så gott att byta ut såsen mot ett enkelt kryddsmör istället. Perfekt att göra i ordning i förväg och bara ta fram en stund innan man ska äta!

Läs mer »