Hel laxsida med citrus och örter.

Att tillaga en hel laxsida blir både gott och är enkelt. Passar perfekt på en påskbuffé till ett glas vitt vin.

Hel laxsida
Las Moras Organic Chardonnay Reserve, Box 3 liter

Las Moras Organic Chardonnay Reserve, Box 3 liter

Argentina

Systembolaget nr:

1601808

229,00 kr

247,00 kr


Gustave Lorentz Riesling Réserve, 750ml

Gustave Lorentz Riesling Réserve, 750ml

Frankrike

Systembolaget nr:

2225701

123,00 kr


logo

0 h 40 min

Att tillaga en hel laxsida blir både gott och är enkelt. Passar perfekt på en påskbuffé med ett glas vitt vin.

Hel laxsida med citrus och örter

Ingredienser

  • 1 1/2 kg hel laxsida med skinn

  • 2 dl hackad persilja, dill, gräslök och basilika

  • 1 citron (saft och skal)

  • 2 msk olivolja

  • salt och svartpeppar

  • 2 blodapelsiner

  • 2 apelsiner

  • 1/2 citron

  • 4 ägg

  • Krasse

Gör så här

    1. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper. Lägg en hel laxsida med skinnsidan ner.

    2. Finhacka örterna. Riv skalet av citronen och pressa ur saften.

    3. Blanda örter, citronskal, citronsaft, olja, salt och peppar. Klappa in detta på laxen.

    4. Ugnsbaka i 180°C i cirka 30 minuter.

    5. Skala och skär ner blodapelsin och apelsin i bitar, pressa över saften från 1/2 citron och blanda om.

    6. Koka äggen och låt svalna helt. Dela äggen på mitten, strö över salt och krasse. Servera detta till hel laxsida och citrus.

Passande dryck till laxen:

Las Moras Organic Chardonnay Reserve, Box 3 liter

229,00 kr

247,00 kr


Ett friskt och fruktigt vin med intensiva dofter av mango, tropiska frukter, fat, citrus och vanilj. Passar utmärkt till vårens lite kraftigare fiskrätter.

Gustave Lorentz Riesling Réserve, 750ml

123,00 kr


Elegant och ungdomlig arom med inslag av honung, gula plommon och lime. Smaken är torr och nyanserad med en mycket bra smaklängd. Ett vin som passar utmärkt till all sorts fisk och skaldjur.

Recept: Linnéa Seidel