Helstekt biffrad med kappa, färskpotatis och tryffelsmör

Helstekt biffrad med kappa, färskpotatis och tryffelsmör.

När du helsteker en biffrad, se till att inte använda en bit under 1 kg, då är risken stor att köttet blir torrt. Ta hellre en lite större bit, det som blir över passar perfekt till biff stroganoff eller kanske en biffsallad dagen efter!
Helstekt biffrad
Rating
1h

Helstekt biffrad

1,2 kg biffrad med kappa
Salt och peppar
2 kvistar rosmarin
1 msk smör
1. Torka köttet helt torrt.
2. Gnid in köttet med salt, peppar och finhackad, färsk rosmarin.
3. Bryn köttet runt om i smör. Värm ugnen till 125°C.
4. Lägg den helstekta biffraden i en ugnssäker form och stek i cirka 40 minuter eller tills innertemperaturen når 55°C.

Tryffelsmör

100 g rumsvarmt smör
2 tsk tryffelolja
Flingsalt
1. Vispa upp smöret med elvisp och tillsätt oljan lite i taget. Smaka av så du får lagom smak.
2. Tillsätt sist lite salt.

Till servering

1 kg färskpotatis
1. Koka färskpotatisen i lättsaltat vatten tills den är mjuk. Låt ånga av.
2. Servera helstekt biffrad tillsammans med det goda tryffelsmöret och färskpotatisen.

Rekommenderad dryck till:

Systembolagsnummer: 2092 199 kr

Varma och trevliga toner av mörka plommon, blåbär, mörka körsbär, fat, kryddor och vanilj. Ett mycket bra och prisvärt vin som fungerar utmärkt till bl.a. helstekt biffrad eller som ett bra sällskapsvin.

Systembolagsnummer: 79652 169.00 kr

En klassisk Chianti av mycket bra kvalitet. Doften är intensiv med toner av körsbär, kryddor, lakrits och kakao. Passar perfekt till helstekt biffrad och andra något kraftigare kötträtter.

Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager