Honeymoon.

Calvados är en fantastisk avec efter maten men att blanda den med andra ingredienser i en cocktail är inte alls en dum idé. Bartendern och skribenten Tina Shine bjuder därför på den gamla klassiska calvados-cocktailen Honeymoon, som hon tycker är värd en revival.
Honeymoon cocktail
Rating
1
10 ml D.O.M Bénédictine
10 ml Cointreau
5 ml sockerlag
20 ml citronjuice
*Flamberad citronzest
1. Häll alla ingredienser i en shaker.
2. Skaka på is och sila ner i ett martiniglas
3. Garnera med flamberad citronzest.
* Flamberad citronzest innebär att man skär en oval bit från zesten, håller den snett över drinken (ca 45 grader), däremellan håller man en brinnande tändsticka med vilken man hettar upp zesten i knappt en sekund innan man pressar ut den naturliga citrusoljan från zesten så att den skvätter ner i drinken (efter att ha flamberats genom elden). Det kan ta ett tag att få till det, men det ger en härlig karamelliserad ton av citrusoljan och det ser också rätt coolt ut!
Systembolagsnummer: 58 329,00 kr

Boulard Grand Solage har en nyanserad doft och smak med fatkaraktär, inslag av röda äpplen, knäck, apelsin, vanilj, kanel och hasselnötter.

Se också

En klassiker bland krogfolk runt om i landet när man vill ha något svalkande med mycket smak. Blanda Boulard calvados och cider med mycket is i ett vinglas.

Läs mer

Den här drinken skapades av bartendern Samuele Ambrozi och tog hem ett förstapris i tävlingen Calvados Nouvelle Vogue 2008.

Läs mer
Calvados i glas

I Normandie odlas inga druvor, här görs istället Calvados på traktens äpplen. Calvados framställs genom att destillera cider. Lär dig mer om olika sorter.

Läs mer
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager