Ljuvligt recept på sangria med en twist av höst.
Sangria är kanske något man främst förknippar med sommar, sol och lata dagar i skuggan. Men det passar faktiskt precis lika bra att servera sangria på hösten. Här har jag kryddat upp min sangria med lite härliga höstkryddor. Vill man kan man även slå i lite prosecco precis innan servering!
Häll sangrian i en kastrull. Tillsätt kryddorna. Låt allt koka upp.
Stäng av värmen och sätt på ett lock på kastrullen. Låt sangrian stå och dra i minst 30 minuter.
Sila av kryddorna och ställ drycken kallt så den svalnar helt.
Kärna ur ett granatäpple och skiva en blodapelsin.
Fördela granatäpplekärnor, blodapelsin och is i glas. Häll på den kalla sangrian.
Lägg gärna i en kanelstång i varje glas som dekoration.
Spanien
90 kr
Världens mest sålda sangria! Kryddig doft av apelsinskal, körsbär, kanel och citron.
Spanien
84 kr
Varför inte testa att göra Linnéas sangria med Don Simons Sangria Blanca istället.
Med sin uppfriskande karaktär och angenäma alkoholhalt passar sangrian utmärkt till stundande picknickar i det gröna.
Läs merLinnéa har gjort ett fantastiskt långkok med vilt, rotfrukter, vin och grädde - perfekt till höstkvällarna.
Läs merForest Punch görs enkelt med blåbärssoppa, vitt vin och lite limejuice. Dekorera med plastspindlar för kuslig Halloweenkänsla.
Läs mer