Laga en höstig och krämig spaghetti carbonara med svamp

Höstig och krämig spaghetti carbonara med svamp.

Viggo bjuder på sitt enklaste pastarecept, en härlig spaghetti carbonara med mycket smak och en twist.
Spaghetti carbonara
Rating
4 portioner
25 min

Spaghetti carbonara

400 gram spaghetti
200 gram bacon
2 schalottenlökar
200 gram champinjoner  
En näve bladpersilja
4 äggulor
Svartpeppar
200 gram finriven parmesanost
1. Koka spaghettin enligt förpackningens anvisningar.
2. Stek baconen tills den blir knaprig. (Min pappa ville att baconen skulle bli svart och knastra mellan tänderna, men detta tycker jag är svartpepparens uppgift…)
3. Ta av pannan från spisen och låt baconet torka på hushållspapper.
4. Finhacka löken och putsa till champinjonerna.
5. Fräs varsamt i smör och olivolja till svampen har reducerat till hälften.
6. Häll i baconen först och sedan spagettin. Rör runt.
7. Häll upp i djupa tallrikar.
8. Lägg på en äggula på toppen, gärna i ett äggskal så att gästen själv får vända ner ägget i pastan.
9. Ös på rikligt med svartpeppar, finhackad bladpersilja och riven parmesan.
10. Ät och njut tillsammans med ett kraftigare rödvin.
Systembolagsnummer: 5353 119,00 kr

Ett perfekt vin till denna spaghetti carbonara med mycket smak!

Pasqua Ripasso har en nyanserad och kryddig doft med inslag av fat, körsbär, björnbär, örter och vanilj. Smaken är fint balanserad med inslag av fat, körsbär, blåbär, örter och lakrits.

Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager