Hummer med forellrom, dillsmetana och smörstekt rågbröd.

För flera år sedan blev jag serverad en variant av detta till förrätt. Krämig och syrlig smetana som toppas med lyxig hummer och rom. En bättre start än så blir det nog inte på nyårsfirandet! Jag har använt forellrom här, jag gillar de stora, fina romkulorna, det blir så vackert! Men det blir precis lika gott med löjrom.
Hummer med forellrom dillsmetana och smörstekt rågbröd
Rating
4
20 min
1 liten rödlök
1 dl färsk dill
2 dl smetana
1 msk citron
salt
2 kokta humrar
6 skivor rågbröd
smör att steka i
80 g forell eller löjrom
1. Skala och finhacka löken.
2. Finhacka dillen (spar några vippor till dekoration).
3. Blanda lök och dill med smetana, citron och salt. Rör om väl och låt gärna stå svalt ett par timmar innan servering.
4. Skala humrarna och skär köttet i bitar.
5. Skär brödskivorna i trekanter och stek i smör tills de fått fin yta.
6. Fördela dillsmetanan på 4 tallrikar, toppa med hummer, färsk dill och rom. Servera med nystekt bröd. Ät direkt.
Systembolagsnummer: 75308 589,00 kr

Gör den här lyxiga måltiden komplett med riktig Champagne! Och det är större chans att dina smaklökar uppskattar Champagnen till middagen än vid skålen kl 00.00.

Laurent-Perrier släpper bara sin årgångschampagne de år när druvskörden är som bäst. Denna årgång räknas till en av de bästa någonsin och har fått Fynd-betyg av tidningen Allt om Vin. Stram hög syra och smak av gul melon,  röda bär, bröd och apelsin. Lång, komplex, balanserad och mycket angenäm eftersmak.

Systembolagsnummer: 22257 209,00 kr

Självklart kan du även välja ett stilla, vitt vin till hummern. Då rekommenderar vi denna Riesling som finns i både hel-, halv- och magnumflaska beroende på hur många middagsgäster du har. Smaken är torr och frisk med inslag av honung, kryddor, gröna äpplen och citrus.

Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager