Lyxig hummer med krämig smetana som toppas med forellrom.
För flera år sedan blev jag serverad en variant av detta till förrätt. Krämig och syrlig smetana som toppas med lyxig hummer och rom. En bättre start än så blir det nog inte på nyårsfirandet! Jag har använt forellrom här, jag gillar de stora, fina romkulorna, det blir så vackert! Men det blir precis lika gott med löjrom.
Skala och finhacka löken.
Finhacka dillen (spar några vippor till dekoration).
Blanda lök och dill med smetana, citron och salt. Rör om väl och låt gärna stå svalt ett par timmar innan servering.
Skala humrarna och skär köttet i bitar.
Skär brödskivorna i trekanter och stek i smör tills de fått fin yta.
Fördela dillsmetanan på 4 tallrikar, toppa med hummer, färsk dill och rom. Servera med nystekt bröd. Ät direkt.
Frankrike
379 kr
449 kr
Bauchet Cuvée Signature Premier Cru är en välbalanserade champagne - utmärkt som aperitif och även en välkommen gäst vid det dukade bordet. Servera gärna till eleganta fisk och skaldjursrätter. Vi rekommenderar exempelvis en lyxig löjromstoast.
Spanien
119 kr
Torr, ungdomlig smak med frisk syra. Fruktiga inslag av äpple och grapefrukt samt bröd. Fina bubblor och friskt avslut. Utmärkt som apéritif eller till fräscha, friska sallader och lättare fisk- och skaldjursrätter.
Linnéa lindar oxfilén med parmaskinka och serverar med en smakrik svamp- & tryffelkräm och hasselbacksrödbetor med brynt smör.
Läs merNyårsafton är årets bubblogaste kväll och att välja rätt dryck kan höja upplevelsen. Här tipsar vår dryckesexpert Mats Claësson om bästa bubblet till nyår.
Läs merAvsluta nyårsmiddagen med stil! Gör en hjortronglass som du smaksätter med dessertvin. Spritsa på fina marängtoppar som du bränner av och toppa med hallon.
Läs merIbland vill man skåla i ett gott mousserande vin men helst utan att öppna en hel flaska. En liten flaska bubbel är då det perfekta valet, och det finns halvflaskor med både champagne, prosecco och cava bland annat.
Läs mer