En festlig och välbalanserad Gin Sour med smak av färska hallon och aromatisk mynta. De söta, friska smakerna toppas av ett silkeslent skum från äggvita. En nyårsdrink som passar utmärkt före eller efter middagen!
5 cl Gotlands Ginfabrik Dry Gin
2,5 cl citronsaft
2 cl hallonsockerlag*
5 st hallon
5 st myntablad
1 äggvita
myntablad (garnityr)
färska hallon (garnityr)
Mosa hallonen i botten av en shaker.
Tillsätt övriga ingredienser och skaka kraftigt.
Sila noggrant ner i ett coupette- eller martiniglas.
Garnera och servera!
Sverige
359 kr
I denna Dry Gin kombineras kryddsättningen av lokala örter såsom backtimjan, rosmarin och myskmadra som möts upp med den djupa och runda smaken av blodapelsin. En subtil hetta från pepparrot och blommighet från lavendel kompletterar smakupplevelsen. Allt detta binds samman med ett diskret inslag av salt blåstång och det mineralrika gotländska vattnet.
Här listar vi 16 festliga och lyxiga drinkar att servera på årets sista dag.
Läs merLinnéa har komponerat ihop med otroligt god men samtidigt lättlagad nyårsmeny som kommer med tillhörande vintips. Gott nytt år!
Läs merIngen nyårsmiddag utan en riktigt god dessert! Här har vi samlat nyårsdesserter som passar både dig som vill anstränga dig lite extra och för dig som vill servera en god men enkel efterrätt innan tolvslaget.
Läs merHär tipsar vi dig om eleganta och enkla sätt att vika servetterna till middagsbjudningen på tips för servettvikning med bestick, servettring eller helt enkelt med pappersservett.
Läs mer