En Mojito som får en extra piff av Boulards Calvados, vilket ger en fräsch och fruktig cocktail med fin äppelsmak!
Mojito är en av de fräschaste drinkarna som passar extra bra på sommaren. En traditionell Mojito är en blandning av rom, sodavatten, sockerlag, lime och mynta. Vi har en egen tolkning på denna klassiker. Utforska vårt mojitorecept nedan med den fantastiska Calvadosen från Boulard, Ginger Ale, sockerlag samt lime toppat med mynta. Det blir en fruktig cocktail med riktig äppelsmak som gör att den sticker ut från en klassisk Mojito.
Häll sockerlag i ett glas och lägg i lime och myntablad.
Tryck med en muddler för att pressa ut limejuicen, men vrid inte för då skadas lätt myntabladen.
Häll i calvados och lite Ginger Ale och rör om.
Toppa upp med Ginger Ale.
Garnera med mynta och lime.
Frankrike
359 kr
Hela 18 kilo äpplen går åt till en enda flaska Calvados, och upp till ett 100-tal olika äppelsorter kan förkomma. Den idealiska blandningen är 40% bittra, 40% söta och 20% syrliga äpplen. Karaktäristiskt för Boulard Grand Solage är dess äppeldoft och skimrande färg. Mjuk och ren, helt utan den finkelsmak som man ofta hittar i sämre calvadoser.
Tyskland
17 kr
Gjord med noga utvalda ingredienser och bjuder på en unik smakupplevelse; behagligt kryddig med tydliga ingefärstoner.
Sangria kan serveras på många sätt. Varför inte testa en variant som hämtat inspiration av den härliga drinken Mojito?
Läs merDen fantastiska äppelkonjaken från Normandie fungerar alldeles utmärkt tillsammans med tonic!
Läs merI denna uppfriskande mojitovariant blandas Koskenkorva Rhubarb med smak av rabarber och granatäpple med limejuice och mynta.
Läs mer