Matbloggaren Gustav gör en veganpizza med Michaela Forni

Italiensk pumpapizza.

Gustav som driver matbloggen Jävligt Gott lär entreprenören och bloggaren Michaela Forni att göra en italiensk pizza med pumpa och fetatofu.
Pumpapizza
Rating
ca 8 pizzor
35 min

Deg

900 g idealmjöl
2 g jäst
5 dl ljummet stilla mineralvatten
20 g salt
1. Blanda ner jäst och lite vatten i en skål. Lös upp jästen. Tillsätt resten av vattnet och jobba därefter ner mjölet till en smidig deg. Bearbeta för hand i ca 20 min. Lät jäsa 2 h och dela därefter i små runda bollar, stora som en näve. Plasta över och låt jäsa minst 7 timmar.

Pumpakräm

1 butternutpumpa
2+2 msk olivolja
salt och peppar
1 dl havregrädde
1. Halvera och skala pumpan och baka den i ugnen på 225c i 20 minuter. Pensla den med rosmarin, salt, peppar och olivolja innan den går in.
2. Gröp ur och blanda med havregrädde i en skål, mosa till en puré.

Fetatofu

300 g tofu
4 dl olivolja
färsk rosmarin
1/2 dl flingsalt
1 tsk chiliflakes
1. Dagen innan: Lägg tofu i press 30 min mellan papper för att vätskas ur. Tärna tofu och lägg i en lag med olivolja, salt, chiliflakes och färsk rosmarin. Låt stå i kylskåp över natten.

Citronfraiche

2 dl havrefraiche
1/2 citron
1. Blanda havrefraiche och citronjuice.

Grönkål

2 kvistar färsk grönkål
1/2 citron
1 msk olivolja
salt och peppar
1. Dra grönkålsbladen av stammen och massera dem med olivolja, citronjuice, salt och peppar tills de mjuknar.

Gör pizzan

Kruspersilja
Färsk salvia
Pinjenötter
Extra olivolja
Salt och peppar
1. Pressa till en degboll med händerna så den får en kant och blir ca 3 dm bred i diameter. Ringla ett lager olivolja över botten på pizzan.
2. Lägg ut klickar av pumpapuré på smula över fetaosttofu, lägg på några blad grönkål och strö pinjenötter jämt över. Dra något drag med pepparkvarnen över och lägg några färska salviablad över.
3. Grädda i ugn på 250 grader i 5-10 minuter tills den fått fin färg. Ta ut, toppa med kruspersilja och citronfraiche och servera.
Systembolagsnummer: 2220 59,00 kr

Ett veganvänligt och gott vin med inslag av mörka plommon, katrinplommon, viol, mörk choklad och kaffe. Det passar fint tillsammans med veganpizzan.

Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager