Julkryddade kycklingköttbullar.

Variera de klassiska köttbullarna med kyckling till jul!
Julkryddade kycklingköttbullar
Rating
4
3 msk ströbröd
3/4 dl grädde
1 ägg
1 gul lök
1 tsk mald kryddpeppar
1/2 tsk mald ingefära
svartpeppar
salt
1 msk senap
500 g kycklingfärs
1. Blanda ströbröd, grädde och ägg. Låt stå och svälla en stund.
2. Skala och finhacka löken. Blanda i den tillsammans med kryddor i äggsmeten.
3. Tillsätt senapen och all kycklingfärs.
4. Provstek en klick färs och smaka av. Tillsätt ev mer kryddor. Låt gärna färsen stå svalt 30 minuter.
5. Forma till runda små bollar och stek i smör.
6. Ett tips: fyll en spritspåse med färsen och spritsa ur fina små bollar. Det blir mycket mindre kladd och enklare att få till lika stora bollar då! Använder du inte en spritspåse, skölj händerna i kallt vatten med jämna mellanrum så fastnar inte färsen lika lätt. Receptet går utan problem att dubblera så kycklingköttbullarna räcker till många!
Systembolagsnummer: 12038 199,00 kr

Ett mångsidigt rött vin som passar till mycket på julbordet. Generöst fruktig smak och mjuka tanniner. Bärig karaktär med inslag av solmogen mörk frukt, tobak och örter.

Se också
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager