Kall örtsås.

När man, som på en buffé, har många olika rätter kan jag tycka att en kall sås gör sig allra bäst. Den passar fint till både grillspetten och till kycklingen med citron och vitlök, att ringla över salladen eller varför inte doppa en bit av brödet i? Pepparroten smakar inte alls pepparrot, utan ger bara såsen ett fint litet sting!
Kall örtsås
Rating
5 min

Kall örtsås

2 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
1 dl blandande, färska örter
1 tsk finriven pepparrot
1 msk olivolja
saft från 1/2 citron
salt och svartpeppar
1. Blanda creme fraîche och majonäs i en skål.
2. Finhacka dina favoritörter och blanda i tillsammans med pepparrot, olja och citron. Smaka av med salt och peppar.
Se också

Små fina grillspett gör sig otroligt bra på en buffé. Här kan du välja vad du gillar bäst. Både lamm och fläskkött blir otroligt goda efter att ha marinerats med denna marinad. 

Läs mer

Man behöver inte alltid ha sill till nubbe. Ibland kan det vara gott med en god laxröra också. Servera gärna laxröran i fina snapsglas.

Läs mer

Gör din påskbuffé komplett med ett gott bröd. Focaccia är ett väldigt lättbakat bröd som du kan variera i det oändliga när det kommer till smaksättning.

Läs mer

Ibland kan det vara kul att servera något annat än klassisk potatisgratäng. Därför bjuder jag den här gången på små, otroligt goda potatiskakor som jag gräddat i en muffinsplåt.

Läs mer

Det här är ett utmärkt vegetariskt alternativ till sill! Den inlagda zucchinin fungerar fint att använda i olika röror, men gör sig precis lika bra som här, när den bara är inlagd.

Läs mer

Att tillaga en hel kyckling i ugn är ett väldigt smidigt sätt att laga mat på. Fyll den med de smaker du gillar allra bäst. Här har jag tagit citron, lök och vitlök vilket passar väldigt bra så här på våren.

Läs mer
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager