Kalvschnitzel med champinjonsås.
När jag första gången var till Österrike som 15-årig utbytesstudent serverades självklart denna rätt när vi besökte stadens bästa restaurang. Van vid de schnitzlar vi i Sverige serverar fick jag en smärre chock när tallrikarna bars in. Min portion hade gott och väl räckt till att utfodra ett halvt fotbollslag! Med en wienerschnitzel i storlek som en normalstor mattallrik. Men, maten var utsökt och mitt 15-åriga jag fick uppleva mitt livs paltkoma!
Jag tycker en krämig champinjonsås och ugnsbakad potatis blir allra godast att ha till. Och såklart ett gäng nykokta ärtor!

Kalvschnitzel:
Ungsrostad potatis:
Champinjonsås:
Vintips till kalvschnitzel:
Robert Mondavi Private Selection Pinot Noir har en kryddig och fruktig smak med lena tanniner och bra syra. Den passar alldeles utmärkt till lättare och medelkraftiga kötträtter som till exempel den här kalvschnitzeln.