Kladdkaka med Amarula gräddlikör till kladdkakans dag!

Kladdkaka med Amarula gräddlikör.

Den 7 november är det dags att fira en svensk favorit – kladdkakan. Denna chokladiga godbit kommer i många olika skepnader och former. Men en sak är säkert – den är alltid kladdig och smakar choklad. Prova vårt recept på en härligt kladdig kladdkaka smaksatt med den läckra gräddlikören Amarula!
Kladdkaka med Amarula
Rating
8 bitar
40 min

Kladdkaka med Amarula gräddlikör

250 g Anthon Berg havssalt/mandel
250 g smör
2 dl socker
4 ägg
1. Vispa ägg och socker.
2. Smält chokladen över vattenbad, tillsätt smöret lite i taget. Var noga med att få bort alla smörklumpar.
3. Blanda ner Amarula Cream. 
4. Blanda chokladsmeten med äggsmeten och häll i en springform.
5. Grädda i 175°C i 35-40 minuter. Låt den svalna och ställ i kylen gärna över natten.
Systembolagsnummer: 677 195,00 kr

Amarula Cream är en helt naturlig produkt som tillverkas av frukten från Marulaträdet. En enda flaska Amarula innehåller juice från 50 frukter. Amarula har en generös, smörig doft av vanilj, kola och tropisk frukt. Krämig, mycket söt smak med generösa toner av tropisk frukt, vanilj, nötter och kola.

Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager