Klassisk piccata på kyckling med citron och kapris.
Den var makalöst god. Men den hade antagligen räckt som proteinkälla för mig i en hel vecka skulle jag gissa. De rester (som blev en hel del) som blev över packades tjusigt ihop i doggy-bags och togs med hem. Det är verkligen något vi borde bli bättre på här i Sverige, tycker ni inte? Vilket himla bra sätt att minska matsvinnet från restaurangerna på!
Min piccata är i mer rimlig storlek. Du kanske till och med tar två bitar för att bli mätt. Jag gillar att servera den med den klassiska vin- och kaprissåsen. Det blir en så god kombination. Vad du sedan väljer att ha till är ju en smaksak. Men nykokt fettuccine eller ugnsrostad potatis tycker jag är absolut godast till.

Till kycklingpiccata passar ett glas Chardonnay toppen. Finca Las Moras har smak av tropisk frukt, fat och vanilj och passar utöver kyckling även till stekt eller grillad fisk. Vinet är ekologiskt och kommer från Argentina.
Samma goda Chardonnay finns även på miljövänlig PET-flaska!