Klassiska, saftiga köttbullar med en skvätt öl i.

Krogrecensenten Viggo Cavling bjuder här på sitt bästa recept på de älskade köttbullarna.
Köttbullar med öl och snaps
Rating
ca 60 st
30 min

Viggos saftiga köttbullar

500 gram blandfärs, 70/30
1 stor gul lök
2 msk kalvfond
En liten skvätt sirap
Salt och peppar
Riven muskot (om ingen är allergisk)
1 dl öl
Ströbröd
2 dl mjölk
1 ägg
1. Skala och hacka löken.
2. Stek löken med öl och kalvfond. Krydda med sirap, salt och peppar.
3. Blanda ströbröd i mjölken och låt svälla. Blanda ner i smeten.
4. Rulla eller spritsa köttbullar i storlek av små ägg och lägg på en plåt. Grädda i ugnen i 17 minuter på 270 grader.

Dryckestips till köttbullar:

Systembolagsnummer: 82830 229,00 kr

Till helgen kanske det rentav blir en nubbe till köttbullarna? Då kan vi O.P. Anderson Björk som har en kryddig och frisk karaktär med toner av björksav och björkknopp, citronzest samt den klassiska O.P.-kryddningen kummin, anis och fänkål.

Systembolagsnummer: 2557 65,00 kr

Ett passande vin till köttbullarna! Smaken är fruktig med inslag av blåbär, körsbär, viol, och färska örter. Vinet är ekologiskt, kommer från Argentina och görs på druvan Malbec.

Se också
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager