Mandelmanns delikata körsbärspaj med krämig fyllning.

Körsbärspaj med krämig fyllning.

Inför sommarens körsbär har det folkkära paret Mandelmann gjort en utsökt körsbärspaj som du bara måste prova att göra! Receptet är hämtat ur deras nya kokbok "Mandelmanns söta".
Körsbärspaj
Rating
ca 12 bitar
45 min

Deg till körsbärspaj

200 g kallt smör
1 dl florsocker
4 dl vetemjöl
1 ägg
1. Arbeta snabbt ihop alla ingredienser till pajdegen.
2. Låt vila i en bunke med lock i kylen i 30 minuter.
3. Värm ugnen till 175º (varmluft 160º).

Fyllning till körsbärspaj

3 dl körsbär, ca 250g
3 dl yoghurt
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1. Halvera och kärna ur körsbären.
2. Rör ihop yoghurt, socker, vaniljsocker och ägg till en jämn smet.
3. Ta fram pajdegen och kavla ut den tunt så att den blir lagom stor att täcka en pajform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
4. Jämna till kanterna.
5. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 8 minuter, eller tills det fått lite färg. Låt svalna lite.
6. Häll fyllningen i pajskalet och tryck i körsbären.
7. Grädda pajen mitt i ugnen i 30 minuter. Prova med en sticka för att se om den är färdiggräddad – den ska inte vara kladdig i mitten.

Till servering

Vispad grädde
1. Servera körsbärspajen rumstempererad med en klick vispad grädde.

Passande dryck till körsbärspaj:

Systembolagsnummer: 72184 99,00 kr

En mycket trevlig sangria med tydliga inslag av mörka bär, körsbär, citron, kanel, kryddpeppar, vanilj och frukt. Avnjut väl kyld antingen som den är, eller med mat med en tydlig sötma. Mandelmanns körsbärspaj fungerar utmärkt med denna sangria.

Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager