Körsbärspaj med krämig fyllning.

Till sommarens körsbär så har familjen Mandelmann gjort en utsökt körsbärspaj som du bara måste prova att göra själv!

Körsbärspaj
Don Simon Premium Sangria

Don Simon Premium Sangria

Spanien

Systembolaget nr:

9048201

75,00 kr


logo

ca 12 bitar

logo

0 h 45 min

Inför sommarens körsbär har det folkkära paret Mandelmann gjort en utsökt körsbärspaj som du bara måste prova att göra! Receptet är hämtat ur deras nya kokbok "Mandelmanns söta".

Deg till körsbärspaj

Ingredienser

  • 200 g kallt smör

  • 1 dl florsocker

  • 4 dl vetemjöl

  • 1 ägg

Gör så här

    1. Arbeta snabbt ihop alla ingredienser till pajdegen.

    2. Låt vila i en bunke med lock i kylen i 30 minuter.

    3. Värm ugnen till 175º (varmluft 160º).

Fyllning till körsbärspaj

Ingredienser

  • 3 dl körsbär, ca 250g

  • 3 dl yoghurt

  • 1 dl strösocker

  • 1 tsk vaniljsocker

  • 2 ägg

Gör så här

    1. Halvera och kärna ur körsbären.

    2. Rör ihop yoghurt, socker, vaniljsocker och ägg till en jämn smet.

    3. Ta fram pajdegen och kavla ut den tunt så att den blir lagom stor att täcka en pajform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

    4. Jämna till kanterna.

    5. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 8 minuter, eller tills det fått lite färg. Låt svalna lite.

    6. Häll fyllningen i pajskalet och tryck i körsbären.

    7. Grädda pajen mitt i ugnen i 30 minuter. Prova med en sticka för att se om den är färdiggräddad – den ska inte vara kladdig i mitten.

Till servering

Ingredienser

  • vispad grädde

Gör så här

    1. Servera körsbärspajen rumstempererad med en klick vispad grädde.

Gott att dricka till körsbärspaj:

Don Simon Premium Sangria

75,00 kr


En mycket trevlig sangria med tydliga inslag av mörka bär, körsbär, citron, kanel, kryddpeppar, vanilj och frukt. Avnjut väl kyld antingen som den är, eller med mat med en tydlig sötma. Mandelmanns körsbärspaj fungerar utmärkt med denna sangria.

Recept: Marie Mandelmann