Älgpasta med syrad grädde, svamp och rårörda lingon

Krämig älgpasta med syrad grädde, svamp och rårörda lingon.

Linnéa bjuder på en fyllig höstpasta med massor av godsaker från skogen - viltkött, svamp och rårörda lingon. Med syrad grädde och pepparrot blir den fulländad!  

Krämig älgpasta med syrad grädde svamp och rårörda lingon

Pasta, det måste väl vara en av världens bästa uppfinningar? Perfekt till köttfärssåsen på tisdagskvällen och gott i matlådan dagen efter. Men dressar man upp den lite och serverar den med en krämig pastasås, fylld med smak från svamp, syrad grädde, älgkött och lite finriven pepparrot, då blir det en helt annan grej! Det är comfort food, men med stil! Som dessutom går ruskigt fort att laga.

Precis vad jag behöver nu när kvällarna hastigt blir mörkare och mörkare. Mys ner dig i soffan, med ljusen tända och ät pastan till en riktigt bra film. Eller bjud hem vännerna på en lättlagad men vällagad middag!

Recept på älgpastan:

4 port

Ingredienser:

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
400 g valfri svamp
400 g älgbiff (eller annat viltkött)
1 dl rött vin
1 msk viltfond
3 dl syrad grädde
1 tsk soja
Färsk, riven pepparrot
Salt och peppar
Färsk ruccola

4 port pasta
Rårörda lingon

Så gör du:

1. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek mjuka i en stekpanna med lite smör och lägg sedan löken åt sidan.

2. Skiva svampen och stek den tills den börjar tappa vätska. Tillsätt salt och lite smör, stek den gyllene. Lägg sedan även svampen åt sidan.

3. Strimla köttet och bryn det hastigt i en het panna. Tillsätt sedan lök och svamp.

4. Häll i rött vin, viltfond, syrad grädde och soja. Låt allt koka ihop ett par minuter.

5. Smaka av med finriven pepparrot, salt och svartpeppar. Lägg till sist i lite ruccola.

6. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Rör ner den kokta pastan i pastasåsen. Servera med rårörda lingon. 

Låt fredagsmyset börja!

Här kan du läsa mer om Ruffino Chianti Riserva >

Ruffino Chianti Riserva
Systembolagsnummer: 76593

Till den här pastan passar ett glas Ruffino Chianti Riserva, ett rött vin med toner av blå plommon, mörka körsbär och kanel. Det är ett medelfylligt vin med rätt hög syra.

Linnéa Seidel

Om Linnéa Seidel

Linnéas kärlek till bakning och matlagning har gjort Linnéas Skafferi till en av Sveriges mest älskade bloggar och varje vecka bidrar Linnéa med ett nytt recept här på dryckessajten folk o folk. Linnéa bor i den idylliska lilla byn Jugansbo i Sala, tillsammans med sin sambo och deras två söner och en hund. Här handlar Linnéa närodlade och ekologiska råvaror hos granngårdarna.

Det ekologiska och lagade från grunden har en viktig plats i Linnéas kök. Hennes bok ”Gott att ge bort” är fylld av goda och ätbara presenter gjorda med kärlek.


Nyhetsbrev

Vill du få ett nytt recept varje vecka?

I vårt nyhetsbrev hittar du både recept att laga till hemma och tips på restauranger. Varje månad bjuder vi in till provningar av vin, whisky och andra ädla drycker. Dessutom erbjuds du prissänkta fynd och unika drycker som bara erbjuds våra trogna läsare.Prenumerera

Här kan du bläddra bland Linnéas alla tidigare recept »

Utskrift
Relaterat Innehåll
Kategori

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager