Älgfärscannelloni med ugnsrostade tomater.
Linnéas älgfärscannelloni med ugnsrostade tomater förenar härliga smaker från Sverige och Italien.
Läs mer »Linnéa bjuder på ett recept på en underbar pasta med viltkött.
Viltkött, svamp och rårörda lingon. Med syrad grädde och pepparrot blir pastarätten fulländad! Det är comfort food, men med stil som dessutom går ruskigt fort att laga. Precis vad jag behöver nu när kvällarna hastigt blir mörkare och mörkare. Mys ner dig i soffan, med ljusen tända och ät pastan till en riktigt bra film. Eller bjud hem vännerna på en lättlagad men vällagad middag!
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
400 g valfri svamp
400 g älgbiff (eller annat viltkött)
1 dl rött vin
1 msk viltfond
3 dl syrad grädde
1 tsk soja
färsk, riven pepparrot
salt och peppar
färsk ruccola
4 port pasta
rårörda lingon
Skala och finhacka lök och vitlök. Stek mjuka i en stekpanna med lite smör och lägg sedan löken åt sidan.
Skiva svampen och stek den tills den börjar tappa vätska. Tillsätt salt och lite smör, stek den gyllene. Lägg sedan även svampen åt sidan.
Strimla köttet och bryn det hastigt i en het panna. Tillsätt sedan lök och svamp.
Häll i rött vin, viltfond, syrad grädde och soja. Låt allt koka ihop ett par minuter.
Smaka av med finriven pepparrot, salt och svartpeppar. Lägg till sist i lite ruccola.
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Rör ner den kokta pastan i pastasåsen. Servera med rårörda lingon.
Låt fredagsmyset börja!
239,00 kr
Till den här pastan passar ett glas vällagrad Chianti Riserva. I smaken kommer fina syror fram tillsammans med mörka körsbär och kryddiga fat .
Recept: Linnéa Seidel
Linnéas älgfärscannelloni med ugnsrostade tomater förenar härliga smaker från Sverige och Italien.
Läs mer »Krämig pasta med sås gjord på strimlat viltkött, grädde, vin och en massa andra godsaker. Snabbt, enkelt och makalöst gott!
Läs mer »Sofia Wood delar med sig av sitt bästa recept på rödvinspasta som innehåller en hel flaska rödvin. Det gör såsen förförisk, mustig och nästan köttig i tonen.
Läs mer »Galet goda vildsvinsfrikadeller i tomatsås från kokboken "Kocken & Jägaren" som är skriven av Mikael Einarsson och Hubbe Lemon.
Läs mer »