Krämig pasta med färsk svamp och soltorkade tomater.
Ofta när man gör en tomatbaserad pastasås så behöver den koka ganska länge för att smakerna ska utvecklas ordentligt. Men den här veckan hade jag inte tid för just sådan matlagning. Nej jag kände för något enklare, så jag tog en genväg. Åh vad jag älskar genvägar när det kommer till matlagning! Jag blir lika nöjd med mig själv varje gång det lyckas.
Det här blir en sådan där underbar krämig pasta som inte alls är såsig och rinnig (som skinksåsen man fick till pasta i skolan ni vet..), nej det är en underbar sås som man låter pastan rumla runt i en stund så den suger åt sig nästan all vätska. Sen river man över en bit riktigt god parmesanost och resultatet blir en härligt krämig pasta. Fredagsmyset är ett faktum!

Krämig pasta med färsk svamp och soltorkade tomater
Till min krämiga pasta passar det ju så klart bra med en äkta italienare! Ruffino Chianti är ett rött vin från Toscana med fruktig och bärig doft. Vinet är medelfylligt och har inslag av körsbär, hallon och lakrits. Ett klassiskt pastavin som du kan lita på i alla väder.