Krämig pasta med kyckling, soltorkade tomater och vitlök

Krämig pasta med kyckling, soltorkade tomater och vitlök.

Förra helgen ställde vi om till vintertid och oj vad det märks på eftermiddagarna! Det blir ju mörkt så fort nu. Och när mörkret kommer blir jag lite handlingsförlamad. Jag orkar liksom inte med någonting! Knappt så jag vill laga mat, fast det är bland det roligaste jag vet. Då är det himla bra att ha lite lättlagade, men helt fantastiskt goda recept på lager. För visst blir höstmörkret lite lättare att hantera när man har en skål krämig pasta med kyckling och ett supergott vin framför sig!? Bättre start på fredagsmyset finns ju knappast!
Pasta med kyckling
Rating
4 portioner
40 min
700 g kyckling
1 lök
1 vitlök
1 burk (ca 200 g) soltorkade tomater
1 msk kycklingfond
1 dl vitt vin
3 dl grädde
1 påse (65 g) babyspenat
salt & svartpeppar
4 port valfri pasta
riven parmesan
1. Skär kycklingen i strimlor. Bryn den i en stekpanna i en klick smör.
2. Skala och finhacka lök och vitlök. Låt dom steka med kycklingen.
3. Strimla de soltorkade tomaterna och rör i tillsammans med kycklingfond och vitt vin.
4. Reducera vätskan tills du har cirka hälften kvar. Tillsätt då grädde och låt koka samman till en tjock sås.
5. Ha till sist i spenaten och smaka av med salt och svartpeppar.
6. Koka pastan enligt anvisningarna och rör ner den i såsen. Riv rikligt med parmesan över.
7. Låt fredagsmyset börja!
Systembolagsnummer: 2310 89.00 kr

Till den här utsökta pastan med kyckling tycker jag ni ska ta och hälla upp ett glas Ruffino Chianti. En medelfyllig italienare med smak av körsbär, hallon, örter och lakrits. Perfekt att njuta av till en lättare pastarätt och blir det något över av vinet efter middagen passar det utmärkt till en god bit ost i soffan efter maten

Linnéa Seidel

Om Linnéa

Linnéas kärlek till bakning och matlagning har gjort Linnéas Skafferi till en av Sveriges mest älskade bloggar och varje vecka bidrar Linnéa med ett nytt recept här på dryckessajten folk o folk. Linnéa bor i den idylliska lilla byn Jugansbo i Sala, tillsammans med sin sambo och deras två söner och en hund. Här handlar Linnéa närodlade och ekologiska råvaror hos granngårdarna.

Det ekologiska och lagade från grunden har en viktig plats i Linnéas kök. Hennes bok ”Gott att ge bort” är fylld av goda och ätbara presenter gjorda med kärlek.

Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager