Lyxig, lättlagad och krämig pasta med sparris och räkor

Krämig pasta med sparris och räkor.

Idag bjuder jag på en lyxig, smakrik, god och krämig pasta med sparris. Jag älskar sådan här matlagning. Minimalt med insats, men massor med smak! Det passar mig perfekt.

Känner jag mig riktigt bekväm, då köper jag stora färdigskalade räkor på burk. För då går den här middagen på mindre än 20 minuter att laga. Och en fredag när alla är trötta och egentligen inte orkar laga mat, då passar en sådan här pasta med sparris perfekt. Eller att göra iordning som en god lunch i goda vänners lag en solig lördag.
Pasta med sparris
Rating
4 portioner
20 min

Krämig pasta med sparris och räkor

10 cm purjolök
1 stor vitlöksklyfta
Olja att steka i
250 g grön sparris
1 msk vetemjöl
1 dl pastavatten
1 msk grönsaksfond
1/2 dl vitt vin
3 dl syrad grädde
3 msk finhackad basilika
1 dl finriven vällagrad ost
200 g skalade räkor
150 g ärtskidor
Salt och svartpeppar
Ca 400 g pasta
1. Koka upp pastavatten och koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen.
2. Skiva purjolöken fint. Skala och finhacka vitlöken.
3. Stek purjolök och vitlök mjukt i lite olja.
4. Skär ner sparrisen i mindre bitar och låt det steka med en liten stund.
5. Strö över mjöl och rör om.
6. Slå på 1 dl av pastavattnet och låt koka upp (pastavattnet innehåller stärkelse som hjälper såsen att tjockna).
7. Tillsätt sedan grönsaksfond, vin och grädde. Koka i cirka 5 minuter eller tills såsen tjocknar och sparrisen mjuknar.
8. Rör i finhackad basilika och ost.
9. Fräs hastigt på räkorna och ärtskidorna. Rör ner i såsen. Smaka av med salt och peppar.
10. Häll av pastan och rör ner i såsen. Servera sparrispastan direkt.
Systembolagsnummer: 6259 69 kr

Till en god och krämig pasta med sparris som denna passar ett glas Expedition Torrents Chardonnay perfekt. Det är ett vitt vin med medelstor och fruktig smak av päron, äpple, citrus och blommor.

Linnéa Seidel

Om Linnéa

Linnéas kärlek till bakning och matlagning har gjort Linnéas Skafferi till en av Sveriges mest älskade bloggar och varje vecka bidrar Linnéa med ett nytt recept här på dryckessajten folk o folk. Linnéa bor i den idylliska lilla byn Jugansbo i Sala, tillsammans med sin sambo och deras två söner och en hund. Här handlar Linnéa närodlade och ekologiska råvaror hos granngårdarna.

Det ekologiska och lagade från grunden har en viktig plats i Linnéas kök. Hennes bok ”Gott att ge bort” är fylld av goda och ätbara presenter gjorda med kärlek.

Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager