Krämigt potatismos med vitlök och gräslök.

Det absolut godaste potatismoset jag ätit i hela mitt liv fick jag serverat på en Thanksgiving-middag i USA för massor av år sedan. Trixet är att ugnsbaka vitlöken tills den blir mild och söt. Sedan tillsätta den tillsammans med varm gräddmjölk och smör i potatisen. Jag lovar att det blir det godaste potatismos du testat! Gillar du vitlökssmaken går det utan problem att öka på antalet klyftor.
Krämigt potatismos med vitlök och gräslök
Rating
40 min
1 1/2 kg mjölig potatis
6 hela vitlöksklyftor
100 g smör
4 dl gräddmjölk
salt
färsk gräslök
1. Skala potatisen och koka den i lättsaltat vatten. Lägg vitlöksklyftorna (med skal på) i en ugnsfast form och rosta i cirka 30 minuter i 175°C.
2. Häll av potatisen och låt den ånga av något. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Låt allt bli varmt. Häll sedan den varma vätskan över potatisen.
3. Pressa ur vitlöken ur skalet och ha ner det i potatisen. Mosa potatisen och smaka av med salt.
4. Finhacka gräslök och strö det över moset innan servering.
Fler recept till Thanksgiving:
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager