Kroppkakor med hasselnötssmör och rårörda lingon.
Mjölig potatis är överlägset bäst när du ska göra kroppkakor. Den innehåller mer stärkelse i förhållande till sin vattenhalt vilket ger den en sönderfallande karaktär, blek färg och aningen anonym smak.
Receptet kommer ut Lotta Lundgrens kokbok "Laga Mig".

Delikatesskroppkakor med hasselnötssmör och rårörda lingon.
Vin som passar till dessa kroppkakor:
CHILL OUT Chardonnay Australia är ett vin med stor, frisk, fruktig doft med inslag av citrus, tropiska frukter och fat. Medelfylligt och smakrikt med en mjuk och frisk smak av citrus, mango, fat ananas och vanilj.
Aurore har en intensiv doft med inslag av mogna äpplen, aprikos, honungsmelon och en rostad ton från faten. Smaken är torr och fyllig där en frisk fruktighet av mogna röda äpplen, persika och honungsmelon sitter i förarsätet. Detta paras med en fint integrerad ton av från faten, samt en kalkig mineralton och inslag av brioche.