Lotta Lundgren aktuell med ny kokbok - Laga mig.
folk o folk har fått en pratstund med tusenkonstnären Lotta Lundgren med anledning av lanseringen av hennes nya kokbok Laga mig.
Läs mer »Lotta Lundgrens recept på delikatesskroppkakor kommer från boken "Laga mig". Fyllda med rimmat sidfläsk, frasigt stekta och serveras med hasselnötssmör.
Kroppkakor är klassisk husmanskost och kan göras i många olika varianter. I Lotta Lundgrens recept från hennes kokbok "Laga mig" fylls de med rimmat sidfläsk och serveras frasigt stekta med ett smarrigt hasselnötssmör.Mjölig potatis är överlägset bäst när du ska göra kroppkakor. Den innehåller mer stärkelse i förhållande till sin vattenhalt vilket ger den en sönderfallande karaktär, blek färg och aningen anonym smak.
1 kg mjölig potatis
2 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
3 äggulor
1 tsk salt
600 g rökt eller rimmat sidfläsk
smör till stekning
till servering: 1 dl hasselnötter, 50g smör, rårörda lingon
Skala och koka potatisen riktigt mjuk. Pressa potatisen i potatispress, tillsätt potatismjöl, vetemjöl, äggulor, salt och blanda till en deg. Tärna fläsket smått och stek knaprigt.
Ta en bit deg, stor som en pingisboll, platta ut i handen, lägg ca en tsk tärnat fläsk i mitten, vik ihop och rulla till en sfär. Upprepa med resten av degen.
Rosta hasselnötterna i torr stekpanna tills de får svarta fläckar på skalen. Gnid av skalen i en fuktig handduk. Krossa nötterna fint. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull och låt bubbla på medelvärme tills smöret doftar knäck. Tillsätt nötkrosset och smaka av med salt.
Koka upp rejält med väl saltat vatten i en stor gryta. Koka kroppkakorna tills de flyter upp till ytan. Fiska upp dem med en hålslev och stek i smör tills de fått lite yta runt om.
Servera med hasselnötssmör och rårörda lingon.
239,00 kr
CHILL OUT Chardonnay Australia är ett vin med stor, frisk, fruktig doft med inslag av citrus, tropiska frukter och fat. Medelfylligt och smakrikt med en mjuk och frisk smak av citrus, mango, fat ananas och vanilj.
259,00 kr
Aurore har en intensiv doft med inslag av mogna äpplen, aprikos, honungsmelon och en rostad ton från faten. Smaken är torr och fyllig där en frisk fruktighet av mogna röda äpplen, persika och honungsmelon sitter i förarsätet. Detta paras med en fint integrerad ton av från faten, samt en kalkig mineralton och inslag av brioche.
Recept: Lotta Lundgren
folk o folk har fått en pratstund med tusenkonstnären Lotta Lundgren med anledning av lanseringen av hennes nya kokbok Laga mig.
Läs mer »Recept på en enkel och läcker fisksoppa med saffran, röd pesto och räkor. Soppan är smakrik, vacker och serveras med gott vitlöksbröd.
Läs mer »En krämig risotto är alltid en god idé! Här serverad med rosmarinkryddad majskyckling och ett glas rött på druvan sangiovese.
Läs mer »Kalvschnitzel med en riktigt god champinjonsås, ugnsrostad potatis och gröna ärtor - det är svårslaget! Servera med en Pinot Noir från Robert Mondavi.
Läs mer »