Labneh – krämig yoghurtsås kryddad med mynta.

Labneh är en specialitet från Mellanöstern som gärna serveras med en bit bröd. Det här härliga receptet är skapat av Beirut Café och kommer från boken "Mat för Gudar".
Labneh - yoghurtsås med mynta
Rating
5h

Labneh med mynta

1 liter naturell yoghurt
½ tsk salt
½ tsk torkad mynta
½ tsk paprikapulver
Olivolja
Gurkskivor
Svarta oliver
1. Häll upp yoghurten i ett melittafilter och låt vasslen rinna av under minst ett par timmar.
2. Blanda ned salt, mynta och paprikapulver.
3. Häll upp i en serveringsskål och gör en liten sjö av olivolja.
4. Garnera med gurkskiva och svarta oliver.

En liten kopp till din labneh:

Systembolagsnummer: 81000 124,00 kr

Blossa 20 har hämtat inspiration från Marrakech så vad passar bättre som tilltugg än lite bröd och labneh?

Glöggen har en frisk smak av mynta och grönt te som förenas med traditionella glöggkryddor. Det gröna teets strävhet gifter sig fint med sötman från glöggen och ger den ett trevligt avslut. Myntan i sin tur bidrar med en ton av friskhet som svarar upp mot det söta.

Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager