Kategori

Lär dig sabrera.

Sabreringen har en lång och något oklar historia. Man tror att metoden uppstod under Napoleons tid. Kriget fick en romantisk känsla genom att rida mot striden med en flaska champagne. Kanske var det en uppfinningsrik soldat som ville imponera genom att ta fram sin sabel och med en snabb rörelse halshugga flaskan? Sabreringens konst spreds över Europa och är populär än idag. Dock behöver du ingen sabel för att genomföra det här konststycket, det räcker med en vanlig kökskniv.

  1. Kyl flaskan väl.
     
  2. Ta bort folien runt flaskhalsen och ta försiktigt bort grimman (ståltråden) runt korken.
Ta bort folien runt flaskhalsen och ta försiktigt bort grimman

3. Hitta en av de två fogarna i glaset längs flaskans sida.

Hitta en av de två fogarna i glaset längs flaskans sida.

4. Håll i flaskan ordentligt, med armen utsträckt och placera tummen i flaskans botten. Se till att halsen är riktad i trettio graders vinkel uppåt från det horisontala läget och att du inte riktar flaskan mot någon eller något.

5. Lägg kniven platt längs flaskans fog med den vassa kanten riktad mot flaskans botten, redo att glida med kraft mot ringen längst upp.

Lägg kniven platt längs flaskans fog

6. Kraften när du slår emot denna ring med kniven förstärks genom flaskans inre tryck så att korken flyger iväg. Det ger ett fint snitt på flaskans hals utan risk för glassplitter i drycken.

7. Skål!

Kraften när du slår emot denna ring med kniven förstärks genom flaskans inre tryck så att korken flyger iväg
Systembolagsnummer: 7430 219,00 kr

Att avnjuta som den är eller som aperitif. Är även utmärkt till maten som kan bestå av lättare och medelkraftiga fisk och skaldjursrätter. Varför inte servera till en löjromstoast? Finns även på halvflaska.

Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager