Lättlagad laxburgare med citroncrème.

Grilla burgare hör sommaren till och det finns många varianter att välja mellan. För en nyttigare variant, gör vår laxburgare med nordisk touch. Superenkel och fantastiskt god!
Laxburgare
Rating
4 portioner
30 min

Laxburgare

500 g laxfilé
1/2 gul lök
3 msk hackad dill
1 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
1. Ta bort skinnet på laxen och rensa den på ben. Mixa laxen grovt.
2. Skala och finhacka gullöken.
3. Blanda ihop laxen med hackad lök och dill, ägg, salt och peppar. Forma färsen till fyra burgare.
4. Grilla (eller stek) burgarna i ca fyra minuter på varje sida.

Citroncrème

100 g färskost
1 dl turkisk yoghurt
rivet skal från 1/2 citron
flingsalt
nymald peppar
1. Blanda samtliga ingredienser till citroncrèmen och smaka av med salt och peppar.

Till servering

gurka
skivad lök (valfri sort)
sallad
tomat
bröd (gärna lätt grillat)
1. Bred lite citroncrème på brödet i botten. Lägg på burgare, sallad och tomat. Toppa med skivad gurka, en stor klick citroncrème och skivad lök.
2. Smaklig spis!
Systembolagsnummer: 16018 229,00 kr

Till laxburgare passar detta chardonnayvin utmärkt. Vinet har en intensiv och fruktig doft med trevliga inslag av mango, tropiska frukter, fat, citrus och vanilj. Smaken är torr med en lätt fet textur och inslag av tropisk frukt, fat och vanilj

Se också
Två laxfiléer

Vår dryckesexpert Mats hjälper dig välja rätt vin till olika rätter av lax: gravad, rimmad, rå, rökt, grillad, halstrad, inkokt eller asiatiskt kryddstark.

Läs mer
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager