Lättlagad och krämig Pasta Alfredo med kyckling.

En klassisk Pasta Alfredo består enbart av tre ingredienser: pasta, grädde och ost. Men varför nöja sig med det när det finns så mycket gott att ha i? Löken ger en fin sötma när den får stekas länge men också en himla fin smak. De soltorkade tomaterna ger rätten en fyllighet och ett djup.

Jag använder mig av delade kycklingfiléer till min Pasta Alfredo. De steks klart så mycket fortare och är enklare att få riktigt saftiga än hela bröstfiléer tycker jag.

Till min Pasta Alfredo passar det fint med ett glas CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia. Ett australiensiskt, medelfylligt vin med generösa smak och toner av mörka frukter, fat och lakrits.
Pasta Alfredo
Rating
4
30 min
4 portioner pasta
600 g delad kycklingfilé
örtsalt
olja att steka i
140 g soltorkade tomater
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 1/2 dl grädde
2 dl riven parmesan
salt
svartpeppar
färska örter (t.ex. timjan och basilika)
1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. Krydda kycklingen med örtsalt. Stek sedan kycklingen i olja tills den fått fin färg på båda sidor och är helt klar. Ta kycklingen ur stekpannan och låt den vila under lite folie.
3. Skala och finhacka lök och vitlök.
4. Häll av oljan från de soltorkade tomaterna och stek lök och soltorkade tomater på medelvärme i samma stekpanna du stekt kycklingen i tills löken mjuknat helt.
5. Slå på grädden och ha i den rivna osten. Blanda om väl och låt koka ihop till en tjock sås. Blir den för tjock, späd med lite pastavatten.
6. Smaka av med salt och peppar.
7. Häll av den kokta pastan och rör i den i såsen.
8. Skär kycklingen i bitar och blanda i den i pastan.
9. Strö sist över lite färska örter och servera direkt.

Vin till Pasta Alfredo:

Systembolagsnummer: 6873 214,00 kr

Medelfyllig, kryddig och generös smak med toner av mörka frukter, fat, viol och lakrits. Passar bra till en stek, kyckling och krämig pasta. eller varför inte till vegetariska rätter.

Vinet kommer i en bag in box, som har hela 90 % lägre klimatavtryck än glasflaskor!

Du kanske också är intresserad av:

Gnocchi är en italiensk klassiker och i Toscana kallas de ofta för topini (små möss) p.g.a. sin storlek. Se recept på en härlig gnocchi med salsiccia här.

Läs mer
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager