Laxcarpaccio med citrondressing.

Laxcarpaccio är en lyxig och smakrik aptitretare. Här som en av rätterna på påskbordet, men kan serveras som festlig förrätt året runt. Fördelen med Salmalax är att den går att äta rå utan att du behöver frysa den innan.
Laxcarpaccio med citrondressing
Rating
15 min
600 g Salmalax i tunna skivor
1 ekologisk citron
1 dl olivolja
salt & svartpeppar
1 kruka färsk basilika
1 dl solroskärnor
flingsalt
mini-penséer
1. Lägg ut laxen på en tallrik.
2. Blanda samman saft och skal från 1 citron med olja, salt och svartpeppar.
3. Hacka ca 1/2 kruka färsk basilika fint och blanda i det. Ringla detta över laxen.
4. Torrosta solroskärnorna i en medelvarm stekpanna. Strö över salt.
5. Dekorera laxen med rostade solroskärnor, färsk basilika och penséer.
Systembolagsnummer: 15558 219,00 kr

"Prisvärt"
Allt om Vin nr 3/20

En vitt vin som passar till mycket på påskbordet. Torr, medelfyllig smak av nektar, persika, citrus och äpple. Balanserad syra och kryddigt avslut med en touch av vitpeppar.

Systembolagsnummer: 75875 139,00 kr

"Bra köp. Snudd på fynd."
Allt om Vin nr 1/20

Ett ekologiskt vin på druvan riesling. Smaken är mycket frisk, torr och elegant med citrus och våt sten. Eftersmaken har bra balans och längd.

Systembolagsnummer: 22257 209,00 kr

Festlig magnumflaska med en Riesling som har torr, frisk smak med inslag av honung, kryddor, gröna äpplen och citrus.

Se också
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager