Laxrullar med pepparrot.

När man tillagar en buffé kan det vara smart att göra vissa rätter i miniformat. Istället för att tillaga en hel laxsida kan man göra små laxrullar.

Laxrullar med pepparrot
Expedition Torrontés Chardonnay

Expedition Torrontés Chardonnay

Argentina

Systembolaget nr:

625901

85,00 kr


logo

4 portioner

logo

0 h 10 min

När man tillagar en buffé kan det vara smart att göra vissa rätter i miniformat. Istället för att tillaga en hel laxsida så kan det vara fiffigt att göra små laxrullar istället. Blir det mot all förmodan några över är det utmärkt att plocka fram dem lite senare på kvällen som vickning tillsammans med lite ost, smör och tunnbröd!

Laxrullar med pepparrot

Ingredienser

  • 500 g kallrökt lax i skivor

  • 300 g färskost

  • ca 3 tsk finriven pepparrot (smaka av och bestäm själv hur mycket pepparrotssmak du vill ha)

  • 1/2 dl finhackad gräslök

  • 1/2 dl hackade örter

Gör så här

    1. Lägg ut två ark plastfolie så de lappar över varandra. Placera ut laxen i form av en kvadrat.

    2. Blanda färskost, pepparrot, gräslök och örter. Bred detta över laxen.

    3. Rulla med hjälp av plastfolien ihop laxen till en tight rulle.

    4. Linda in laxrullen i ett ark aluminiumfolie och låt vila minst 60 minuter i kylskåp. Skär sedan upp i bitar.

Vintips i olika prisklass till laxrullar med pepparrot:

Expedition Torrontés Chardonnay

85,00 kr


Till laxrullarna passar ett vin med fruktsötma som balanseras väl av vinets fräscha syra. I smaken finns toner av päron, tropisk frukt, blommor och citrus. Även gott som sällskapsvin eller till fiskrätter, sallader eller pasta med fisk och skaldjur.

Linnéas midsommarmeny

Recept: Linnéa Seidel