Laxrullar med pepparrot till midsommarbuffén

Laxrullar med pepparrot

När man tillagar en buffé kan det vara smart att göra vissa rätter i miniformat. Istället för att tillaga en hel laxsida så kan det vara fiffigt att göra små laxrullar istället. Blir det mot all förmodan några över är det utmärkt att plocka fram dem lite senare på kvällen som vickning tillsammans med lite ost, smör och tunnbröd!
Laxrullar med pepparrot
Rating
4 portioner
10 min

Laxrullar med pepparrot

500 g kallrökt lax i skivor
300 g färskost
ca 3 tsk finriven pepparrot (smaka av och bestäm själv hur mycket pepparrotssmak du vill ha)
1/2 dl finhackad gräslök
1/2 dl hackade örter
1. Lägg ut två ark plastfolie så de lappar över varandra. Placera ut laxen i form av en kvadrat.
2. Blanda färskost, pepparrot, gräslök och örter. Bred detta över laxen.
3. Rulla med hjälp av plastfolien ihop laxen till en tight rulle.
4. Linda in laxrullen i ett ark aluminiumfolie och låt vila minst 60 minuter i kylskåp. Skär sedan upp i bitar.
Systembolagsnummer: 12438 85.00 kr

Till laxrullarna passar det utmärkt med det här ekologiska vinet från Italien.

Doften är medelstor och fint fruktig med inslag av melon, persika, päron och toner av mandel samt citrus. Vinet är torrt, friskt och fräscht med bra fruktighet och fin balans.

Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager