Laxtartar - förrätten på nyårsmenyn.

Till förrätt bjuder jag på laxtartarer som du kan servera i små fina glas, på skedar eller som jag valt att göra - i små kakformar. En perfekt start på nyårsmiddagen!
Laxtartar
Rating
4 portioner
15 min

Laxtartar

400 g laxfilé OBS! Fisk som ska serveras rå eller gravad bör enligt livsmedelsverket frysas i två dygn innan den används.
1 avokado
saft från 1 lime
1 liten rödlök
1 medelstark chili
1 msk finhackad gräslök
flingsalt
1 msk vita sesamfrön
1 msk svarta sesamfrön
1. Tärna laxen i riktigt små bitar.
2. Skär ner avokadon i mindre bitar.
3. Dela limen och pressa ur saften över avokado och lax.
4. Skala och finhacka rödlöken. Dela chilin och skrapa ur kärnorna. Finhacka den sedan.
5. Blanda i finhackad gräslök, salt och sesamfrön. Rör om väl.
6. Servera din laxtartarer i små fina glas, på skedar eller som jag valt att göra, i små kakformar. En perfekt start på nyårsmiddagen!
Systembolagsnummer: 22257 209,00 kr

Till laxtartaren föreslår jag en torr, frisk Riesling på festlig magnumflaska! Smaken har inslag av honung, kryddor, gröna äpplen och citrus. Finns även i storlekarna 750 ml och 375 ml.

Hela nyårsmenyn:
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager