Ljuvlig dessert i glas med bär, havrecrunch och kolagrädde
Kategori

Ljuvlig dessert i glas med bär, havrecrunch och kolagrädde.

Att bjuda på dessert i glas är både smidigt och vackert. Den här härliga bärdesserten med havrecrunch är söt, syrlig, krämig och krispig - allt man kan önska sig helt enkelt!

Dessert i glas med bär havrecrunch och kolagrädde

Dessert i glas med bär, havrecrunch och kolagrädde

4-6 portioner

Ingredienser:

6-8 dl bär, t.ex. björnbär, hallon och blåbär (gärna frysta)
Några färska bär för garnering

Havrecrunch:
1 1/2 dl havregryn
3/4 dl socker
25 g smör

Kolagrädde:
2 dl vispgrädde
1 dl turkisk eller grekisk yoghurt (10%-ig)
1/2-1 dl färdig kolasås

Så gör du:

1. Tina bären i kylen.

2. Sätt ugnen på 200°C.

3. Blanda ihop havregryn, socker och smör. 

4. Fördela smuldegen på en plåt med bakpapper och sätt i mitten av ugnen i ca 10 min. Rör om någon gång. Låt svalna efteråt.

5. Vispa grädden och blanda sedan i yoghurten och kolasåsen.

6. Varva bär, havrecrunch och kolagrädde i ett glas.

7. Dekorera med färska bär och servera!

Dryck till bärdesserten:

Systembolagsnummer: 2741 89 kr

Till vår dessert i glas med havrecrunch och både söta, syrliga och krämiga inslag passar det perfekt med det här söta vinet från Nederburg.

Dessertvinet har smak av tropiska och torkade frukter, honung och nötter med en balanserad syra och lång söt eftersmak.

Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager