Lyxiga smördegssnittar och salamikorgar till fördrinken.

Linnéa bjuder på eleganta snittar till alla festliga tillfällen!

Smördegssnittar med löjrom
Explorer Pink Gin

Explorer Pink Gin

Sverige

228,00 kr


logo

20 st

logo

1 h 0 min

En sak som jag alltid har liggandes i frysen är smördeg. För har man bara det hemma kan man trolla fram de godaste tilltuggen. Som dessa smördegssnittar med löjrom, smetana, rödlök och gräslök. Så klassiskt men så otroligt gott. Smördegssnittar med löjrom är klassiskt men så otroligt gott. Man kan liksom inte sluta äta! En annan favorit är att göra små korgar av salami. Jag använder en minimuffinsform och lägger i tunna skivor av salami. Sedan får de torka i ugnen och svalna i formen. Efter det är det bara att fylla korgarna med en god fyllning. Här har jag blandat crème fraîche, finriven Västerbottensost, basilika, lökpulver och peppar.

Salamikorgar (ca 20 st)

Ingredienser

  • 40 skivor salami

  • 2 dl crème fraîche

  • 1/2 dl finhackad basilika

  • 1/2 dl finriven Västerbottensost

  • 1 tsk lökpulver

  • 1 krm svartpeppar

  • Finhackad gräslök till dekoration

Gör så här

    1. Placera två skivor salami i varje fördjupning av en minimuffinsform.

    2. Torka i ugnen på 200°C i cirka 10 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna i plåten.

    3. Lägg sedan ut korgarna på hushållspapper så att de torkar helt.

    4. Blanda samman crème fraîche, basilika, ost, lökpulver och svartpeppar.

    5. Fyll upp en spritspåse med smeten och spritsa ut i salamikorgarna. Toppa med lite riven ost, gräslök och svartpeppar.

Smördegssnittar med löjrom och smetana (ca 20 st)

Ingredienser

  • 400 g smördeg

  • 2 dl smetana

  • ca 80 g löjrom

  • 1/2 röd lök

  • Färsk gräslök

Gör så här

    1. Lägg ut smördegen på ett bakplåtspapper och skär den sedan i trekanter.

    2. Grädda i 200°C i cirka 15 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna något.

    3. Finhacka rödlöken.

    4. Fyll en spritspåse med smetana och spritsa ut fina klickar på den förgräddade smördegen.

    5. Toppa sedan dina smördegssnittar med löjrom, rödlök och finhackad gräslök. Servera direkt.

Recept: Linnéa Seidel