Maffig kladdkaka med kolatoner.
Gör en syndigt god kladdkaka med inslag av kola.

Kladdkaka med touch av kola
Ingredienser (12 bitar):
200 g smör eller margarin
4 dl socker
2 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 krm salt
4 ägg
2 1/2 dl vetemjöl (ca 150 g)
50 g Lindt Excellence Caramel
Så gör du:
Sätt ugnen på 175°C.
Lägg ett bakplåtspapper eller smörj en rund form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter (för 12 bitar).
Smält matfettet och låt det svalna. Rör ner socker, kakao, vaniljsocker, salt och samtliga ägg. Tillsätt mjölet och rör ihop till en slät smet. Häll halva smeten i formen.
Hacka Lindt Excellence Caramel i grova bitar och lägg på smeten i formen. Häll över resterande smet.
Grädda mitt i ugnen 20-30 minuter. Låt kladdkakan kallna. Kakan blir fastare när den kallnar. Servera gärna med färsk exotisk frukt, t.ex. mango.
Utmärkt dryckesval till kladdkakan är den åttaåriga romen från El Dorado.
Doften är rik med inslag av torkade tropisk frukter, vanilj, farinsocker, choklad, flamberade bananer, bakade äpplen och kola. Smaken har en bra längd med inslag av fat, kryddor, torkade frukter och romflamberad banan. Helt underbar till kladdkaka.