Mandelkaka med ricotta.

En saftig mandelkaka som smakar allra bäst med lite färska bär och lättvispad grädde. Kakan bakas på mandelmjöl vilket gör den till ett bra glutenfritt alternativ!

Mandelkaka med ricotta
Diamant

Diamant

Cypern

Systembolaget nr:

216001

99,00 kr


logo

ca 10 bitar

logo

0 h 50 min

En saftig mandelkaka som smakar allra bäst med lite färska bär och lättvispad grädde. Kakan bakas på mandelmjöl vilket gör den till ett bra glutenfritt alternativ!

Mandelkaka med ricotta

Ingredienser

  • 120 g mjukt smör

  • 3 dl strösocker

  • 1/2 tsk vaniljpulver

  • 2 citroner

  • 4 ägg

  • 6 dl mandelmjöl

  • 250 g ricotta

Gör så här

    1. Vispa smör, socker och vanilj mjukt.

    2. Riv skalet och pressa saften ur citronerna. Rör i det i det mjuka smöret.

    3. Separera äggulorna från vitorna. Häll i äggulorna i smeten och rör om väl.

    4. Vispa upp äggvitorna till ett vitt skum.

    5. Rör ner mandelmjöl och ricotta i smeten. Vänd sist i de vispade äggvitorna.

    6. Smörj en form med löstagbar kant och bröa med mandelmjöl.

    7. Häll i smeten och grädda i 175°C i cirka 35 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig i mitten. Låt kakan svalna helt.

    8. Dekorera din mandelkaka med mandelspån, torkade rosenblad, färska bär och ätbara blommor. Servera med en klick lättvispad grädde.

Passande dryck till mandelkaka:

Diamant

99,00 kr


Ett halvsött vin som passar utmärkt till desserter, särskilt sådana med mandel i. Vinet har eleganta toner av jasmin samt bittermandel och passar utmärkt till mandelkaka.

Recept: Linnéa Seidel

Vingård på Cypern

Diamant


Diamant är ett halvsött vin från Cypern gjort på druvan xynisteri som passar bra som dessertvin.

Läs mer »