Marinerad manchego till tapasbordet.

Råvaror från det soliga Spanien brukar utgöra stommen på tapasbordet. Och det tog jag tillvara på idag när jag dukade upp ett tapasbord. Här hittar du mitt recept på marinerad manchego. Manchego är en spansk ost gjord på fårmjölk från regionen La Mancha.

Riktigt god tillsammans med ett glas rioja.
Marinerad manchego
Rating
15 min
200 g manchego
3 kvistar rosmarin
4 små lagerblad
3 små vitlöksklyftor
olja
1. Dela osten i små kuber och skala vitlöksklyftorna.
2. Varva ost, rosmarin, lagerblad och vitlök i en burk.
3. Slå över en riktigt god olivolja (hur mycket olja som går åt beror på hur stor burk du har). Sätt på lock och låt burken stå i kylen i minst 2 dygn.
4. Ta fram burken i rumstemperatur i god tid.

Vinet till marinerad manchego: 

Systembolagsnummer: 22662 89,00 kr

Till tapas passar såklart en äkta spanskt Rioja allra bäst. Faustino VII har en medelstor och fruktig doft. Smaken har inslag av blåbär och plommon. Passar fint till min manchego i marinad. 

Fler goda tapasrecept:
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager