Marinerad rostbiff – perfekt på midsommarbuffén.

Det här receptet är en riktig storfavorit. Marinaden kan man antingen lägga direkt på köttet en stund innan det serveras. Eller så kan man låta köttet ligga och dra i marinaden över natten, det blir också himla gott. Receptet är enkelt att dubblera om man blir många! Gör antingen rostbiffen själv eller köp färdig i butik.
Marinerad rostbiff till midsommar
Rating
10 min

Marinerad rostbiff

2 röda lökar
2 vitlöksklyfttor
10 marinerade soltorkade tomater
1 kruka basilika
1 dl balsamvinäger
1 dl olivolja
salt, peppar
900 g rostbiff, skuren i tunna skivor
1. Skala lök och vitlök och hacka dem fint.
2. Finhacka de soltorkade tomaterna och basilikan.
3. Blanda allt med olja och balsamvinäger.
4. Lägg antingen skivorna av rostbiff i marinaden över natten. Eller lägg upp rostbiffen på ett fat och häll över marinaden. Låt stå och dra cirka en timme innan servering.
Systembolagsnummer: 2310 99,00 kr

Till midsommarbuffén kan du välja att servera ett lätt rött vin eller ett fylligare vitt vin. På den röda sidan föreslår vi en italiensk klassiker, Ruffino Chianti, med en fruktig och fräsch smak med inslag av körsbär, hallon och lakrits.

Se också

Ingen sommar utan potatissallad, eller hur! Det här receptet brukar jag ofta göra och folk tycker alltid det är himla gott. Hemligheten är att smaksätta med senap och finriven pepparrot. Det är en oslagbar kombination när det kommer till potatissallad!

Läs mer

Salt fetaost och söt vattenmelon, vilken oslagbar kombination det är. Låt gärna salladen stå framme en liten stund innan den serveras så den inte är kylskåpskall, då smakar den ännu godare! Ett tips är att köpa en kvalitets-fetaost och inte salladsost. Fetaosten gör sig så mycket bättre med melonen.

Läs mer
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager