Marinerade jordgubbar och körsbär med fläderkräm till midsommar

Marinerade jordgubbar och körsbär med fläderkräm.

Linnéas marinerade jordgubbar och körsbär är ett måste till midsommar. Den himmelska fläderkrämen är verkligen pricken över i!
Marinerade jordgubbar och körsbär med fläderkräm
Rating
40 min

Marinerade jordgubbar och körsbär

250 g jordgubbar
250 g körsbär
1 lime
3 msk honung
1. Skiva jordgubbarna tunt.
2. Kärna ur körsbären och skär dem i bitar.
3. Blanda jordgubbar och körsbär i en skål.
4. Pressa över lime och ringla över honung.
5. Låt stå minst 30 minuter.

Fläderkräm

4 äggulor
4 dl grädde
2 msk strösocker
1 dl koncentrerad flädersaft
1 msk potatismjöl
1/2 tsk vaniljpulver
1. Blanda äggulor, 2 dl grädde, socker, flädersaft, potatismjöl och vanilj i en kastrull.
2. Låt sjuda under konstant omrörning på medelvärme tills fläderkrämen tjocknat. Låt svalna helt.
3. Vispa sedan resterande mängd grädde tjock.
4. Blanda i den vispade grädden i fläderkrämen.

Till servering

maränger
färska bär
citronmeliss
1. Varva marinerade bär med fläderkrämen i fina glas.
2. Toppa med minimaränger, färska bär och citronmeliss.
Systembolagsnummer: 77072 59,00 kr

Till dessa marinerade jordgubbar och körsbär med fläderkräm rekommenderar vi något sötare i glaset. Platino Pink Moscato har en blommig doft med inslag av röda bär, litchi och örter.

Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager