Meny till midsommar – Matjesill med färskpotatis

Matjesilltallrik

Här har jag tagit allt gott som hör matjesillen och midsommaren till. Den kokta färskpotatisen har jag snabbt stekt i brynt smör. Vilka smaker! Det här blir sommarens stora favorit!
Matjesill
Rating
4 portioner
40 min

Matjesill

700 g färskpotatis
100 g smör
bladsallad
4 kokta ägg
200 g matjesill
gräslök
färska rädisor
1 dl gräddfil
1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten och låt den ånga av i kastrullen. Mosa varje potatis lätt.
2. Hetta upp smör i en stekpanna. Låt smöret smälta och vispa hela tiden. Smöret ska få en nötbrun nyans. Lägg i de lätt mosade potatisarna i stekpannan och låt dem suga upp allt smör.
3. Lägg ut sallad i botten på en tallrik. Placera ut potatisen över salladen. Skala och skär äggen i bitar och fördela dem över potatisen. Skär sillen i små bitar. Lägg sill, finhackad gräslök och rädisor skurna i klyftor över. Avsluta med att klicka ut gräddfil. Dekorera gärna med ätbara blommor.
Systembolagsnummer: 42 279.00 kr

O.P. Anderson är en utmärkt snaps till både sill och lagrad ost tack vare sin fylliga och balanserade kryddighet med tydlig smak av kummin och inslag av anis och fänkål. Perfekt både till matjesilltallriken och till västerbottenpajen alltså!

Kryddspriten till detta kryddade brännvin är hantverksmässigt framställd på utvalda ekologiska råvaror och ekfatslagrad i åtta månader vilket ger en välbalanserad och mjuk smak.

Systembolagsnummer: 101 129.00 kr

Om man vill ha ett lite alkoholsvagare alternativ så finns O.P. Anderson Petronella. 

Det kryddade brännvinet har en frisk och fyllig äppelkaraktär med tydlig kryddighet av kummin och toner av anis och fänkål. Smaken är fyllig, rund och frisk.

Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager