Mazarintårta med vinbär och hallon.

Ta till vara på sensommarens bär i den här härliga mazarintårtan med mascarponekräm. Själva kakan kan du förbereda dagen innan och förvara i kylen. Gör sedan mascarponekrämen och dekorera med bär precis innan servering.
Mazarintårta med sensommarbär
Rating
20 min

Mazarintårta med sensommarbär

400 g mandelmassa
175 g mjukt smör
4 ägg
1 tsk vaniljsocker
3/4 dl vetemjöl
100 g mandelspån + smör till formen
3 dl vispgrädde
250 g mascarpone
2 msk florsocker
saft och skal från 1/2 citron
vinbär, hallon eller andra bär
1. Riv mandelmassan.
2. Blanda det mjuka smöret med mandelmassan krämigt. Tillsätt äggen, ett i taget.
3. Tillsätt vaniljsockret och vetemjölet. Rör till en slät smet med hjälp va en slickepott.
4. Smörj en form med löstagbar kant och bröa med mandelspån. Fyll formen med smeten och grädda i 200 °C i cirka 25 minuter. Låt svalna helt.
5. Vispa grädden mjuk, tillsätt mascarponen och rör till en slät smet. Ha i florsocker, saft och skal från citronen.
6. Bred mascarponekrämen över kakan och toppa med sensommarens bär. Servera direkt.
Systembolagsnummer: 2741 109,00 kr

Och vad passar inte bättre till denna dessert än ett ädelrötat dessertvin?

Noble Late Harvest från Nederburg har en kryddig, fruktig doft av mango, nektar, honung och apelsinmarmelad. Söt smak av tropiska och torkade frukter, honung och nötter. Syra och sötma i perfekt balans. Elegant och lång eftersmak.

Fler recept till kräftskivan:
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager